Την στήριξή τους προς την εταιρεία Παράκτιο Αττικό Μέτωπο που έχει αναλάβει την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο εκφράζουν με επιστολή τους οι δήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Καλλιθέας, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μοσχάτου-Ταύρου και Σαρωνικού που συγκροτούν την επιτροπή που συνέδραμε στη διαμόρφωση του πλαισίου αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου.
Αναλυτικά, στην επιστολή τους αναφέρουν:
“Οι Δήμαρχοι που αποτελούμε την Επιτροπή Δημάρχων, η οποία αποφασίστηκε από την Παράκτιο Αττικό Μέτωπο, με σκοπό τη συνδρομή μας στη διαμόρφωση του πλαισίου αξιοποίησης της περιοχής από το ΣΕΦ έως το ΣΟΥΝΙΟ, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και της ελληνικής οικονομίας, εκφράζουμε τη στήριξή μας στον μέχρι σήμερα τρόπο λειτουργίας της άνω Εταιρίας καθώς και την πλήρη συμπαράστασή μας στους εργαζομένους της που πλέον δοκιμάζονται.
Η Παράκτιο Αττικό Μέτωπο. αντιμετώπισε με πλήρη κατανόηση τις απόψεις και επιφυλάξεις μας, συνδράμοντας σε καθημερινά αιτήματά μας, επιλύοντας χρόνια προβλήματα. Προς τούτο ήμασταν σε πλήρη και αγαστή συνεργασία, έχοντας δρομολογήσει την ουσιαστική μας συμβολή στο απαραίτητο αναπτυξιακό σχέδιο.
Με την προτεινόμενη κατάργηση της Παράκτιο Αττικό Μέτωπο. και την μεταβίβαση των ακινήτων της παραλιακής ζώνης στους φορείς προέλευσής τους, τη διαχείρισή τους από την ΕΤΑΔ και εντέλει την ένταξή τους στο ΤΑΙΠΕΔ, θα επανέλθει η σύγχυση, η επικάλυψη των αρμοδιοτήτων και η γραφειοκρατία, εμποδίζοντας την επίλυση των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι μας.
Η παραχώρηση των ακινήτων της Παράκτιο Αττικό Μέτωπο. στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων αποτελεί σαφή ένδειξη των προθέσεων της νέας κυβέρνησης για να εντάξει τα ακίνητα αυτά σε σχέδια ιδιωτικοποιήσεων.
Όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει, τα ακίνητα της Παράκτιο Αττικό Μέτωπο. πρέπει να έχουν σαφή δημόσιο και κοινωφελή χαρακτήρα, αφού αποτελούν έναν ‘ελάχιστο’ διάδρομο δημόσιας πρόσβασης προς την παραλία για τους δημότες μας και για τους κατοίκους της Αττικής ευρύτερα, αλλά και μια ελάχιστη ζώνη για την ‘εκτόνωση’ δημοσίων χρήσεων σε μια σειρά πυκνοκατοικημένων Δήμων που στερούνται δημοσίων χώρων.
Αποτελούν, επιπρόσθετα, ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην προσπάθεια για να γίνει η παραλιακή μας ζώνη ο 2ος πόλος τουριστικής ανάπτυξης της Αττικής, (μετά το κέντρο της Αθήνας), δεδομένων και των μεγάλων πολιτιστικών έργων που εκτελούνται το τελευταίο διάστημα.
Κατά συνέπεια, η κατάργηση της Παράκτιο Αττικό Μέτωπο. μας βρίσκει παντελώς αντίθετους, δηλώνοντας την ετοιμότητά μας για τα όποια σχέδια ακυρώνουν το δημόσιο κοινωφελή και αναπτυξιακό χαρακτήρα των ακινήτων του Παράκτιου Μετώπου.