Το Σάββατο παντρεύτηκε στο Island την εκλεκτή της καρδιάς του σε μια ρομαντική τελετή για λίγους. Ο 76χρονος Έλληνας συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος και η 40χρονη Ηρώ Σαΐα ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου, με κουμπάρα την Κατερίνα Παναγοπούλου.
Η σχέση του ζευγαριού ήταν από το 2012 σχεδόν κοινό μυστικό στον καλλιτεχνικό κόσμο. Η γνωριμία τους έγινε το 2011, με αφορμή το αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι, στη μουσική σκηνή του Gazarte.
Το ζευγάρι παντρεύτηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Διονυσίου, στο Island, στη Βάρκιζα σε στενό οικογενειακό κύκλο. Ο χώρος ήταν λιτά και κομψά στολισμένος, θυμίζοντας έντονα κυκλαδίτικο σκηνικό. Το αγαπημένο ζευγάρι πάντρεψε η σύζυγος του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, Κατερίνα.
Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 2008, όμως άρχισαν να έρχονται κοντά το 2011, με αφορμή το «Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι» στη σκηνή του Gazarte.
Όλο αυτό τον καιρό διατηρούσαν χαμηλό προφίλ και απέφευγαν τις κοινές δημόσιες εμφανίσεις σε μέρη που υπήρχαν φωτογράφοι. Προτεραιότητα και των δυο άλλωστε είναι να μιλούν μόνο μέσα από τη δουλειά τους και όχι από την προσωπική τους ζωή.
Στις φωτογραφίες του γάμου που δημοσιεύει η Espresso, βλέπουμε το ζευγάρι την ώρα της τελετής και το εντυπωσιακό λευκό νυφικό της Ηρώς. Ενώ, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο γλέντι που ακολούθησε βρέθηκε η Μαρινέλα και τραγούδησε για τους νεόνυμφους.
Οι διαδικτυακοί φίλοι και θαυμαστές της ερμηνεύτριας έσπευσαν να τη συγχαρούν, ανεβάζοντας μηνύματα στη σελίδα της στο Facebook. «Θερμότατα συγχαρητήρια Ηρώ για το γάμο σου», «Να ζήσετε», «Κάθε ευτυχία στην ζωή σας», έγραφαν κάποια από τα μηνύματα.
Η 40χρονη ερμηνεύτρια, Ηρώ Σαϊα θεωρείται από τις πιο δυναμικές παρουσίες του ελληνικού τραγουδιού και μετρά αξιόλογες συνεργασίες με Έλληνες συνθέτες και στιχουργούς.
Απόφοιτη της δραματικής σχολής του Νέου Ελληνικού Θεάτρου του Γιώργου Αρμένη και του τμήματος των Σπουδών στον Ελληνικό Πολιτισμό του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, η Ηρώ Σαϊα, σπούδασε φωνητική στο Εθνικό Ωδείο. Υπήρξε μέλος της μουσικό - θεατρικής ομάδας «Σπείρα-Σπείρα» και με τον Σταμάτη Κραουνάκη τη δένει μία μακροχρόνια φιλία. Το 2010 παρουσίασε την παράσταση Γυναίκα Τριαντάφυλλο στην Αθηναΐδα, με την υπογραφή του Σταμάτη Κραουνάκη, η ζωντανή ηχογράφηση της οποίας αποτέλεσε και την πρώτη προσωπική της δισκογραφική παρουσία.
Η παρουσία του Σταύρου Ξαρχάκου, υπήρξε καταλυτική στην καριέρα της. Το καλοκαίρι του 2013 τραγούδησε στοαφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου, στα Πρέσπεια και σε δυο sold out παραστάσεις στο Ηρώδειο.
Στις αρχές του 2014 εμφανίστηκε στο πλευρό της Ελένης Βιτάλη στο αφιέρωμα «Νυν και Αεί Τσιτσάνης» το οποίο υπέγραψε και διευθύνε ο μουσικοσυνθέτης. Το καλοκαίρι του 2014 συνεχίσε τη συνεργασία της με τον Σταύρο Ξαρχάκο, στις συναυλίες με τίτλο «Μάνα μου Ελλάς» τραγουδώντας αποκλειστικά τραγούδια του συνθέτη, μαζί με τον Ζαχαρία Καρούνη και τον Νεοκλή Νεοφυτίδη, σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας και στο Ηρώδειο. Στο πλευρό του νυν συζύγού της βρέθηκε και στην συναυλία που έδωσε ο μουσικοσυνθέτης το 2014, στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης με τον Σταμάτη Κόκκοτα, κερδίζοντας τις καλύτερες κριτικές και εντυπώσεις.
Για τη συνεργασία της με τον Σταύρο Ξαρχάκο είχε πει: «Είναι ένας μαέστρος που απαιτεί στη σκηνή τον καλύτερο εαυτό του τραγουδιστή. Έπρεπε λοιπόν να δουλέψω πάρα πολύ για να καταφέρω να παρακολουθώ τους "ρυθμούς" αυτού του ανθρώπου και να αποδώσω το αποτέλεσμα που ήθελε. Τώρα πια, πιστεύω ότι η επικοινωνία μας επί σκηνής είναι η ιδανική.
Ο Σταύρος Ξαρχάκος γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου 1939 στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Εξάρχεια. Η καταγωγή του είναι από τη Βάθεια Λακωνίαας. Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών και συνέχισε στο Παρίσι και στο Julliard School of Music της Νέας Υόρκης.
Έχει γράψει τραγούδια σε περισσότερους από 42 δίσκους, μουσική για 21 ταινίες και 15 τηλεοπτικές παραγωγές. Ακόμα, έχει συνθέσει μουσική για αρχαία τραγωδία, δράματα και διεθνή μπαλέτα.
Στην αρχή της σταδιοδρομίας του γράφει μουσική κυρίως για το θέατρο και τον κινηματογράφο και έτσι ξεχώρισε ως συνθέτης κινηματογραφικής και θεατρικής μουσικής. «Το διαβατήριό μου στην κινηματογραφική μουσική, ήταν ο Μάνος Χατζιδάκις: Το 1962 του πρότειναν να γράψει τη μουσική για την ταινία του Ντίνου Δημόπουλου “Το ταξίδι”, ο Μάνος αρνήθηκε, αλλά αντιπρότεινε στον Φίνο εμένα ως νεαρό ταλαντούχο συνθέτη. Αυτό ήταν. Την επόμενη χρονιά έκανα τη μουσική για τη “Λόλα” και έπειτα ακολούθησαν “Τα κόκκινα φανάρια” του Βασίλη Γεωργιάδη», έχει δηλώσει ο Σταύρος Ξαρχάκος.
Πέρυσι, γιόρτασε τα 50 χρόνια καριέρας του με μία μεγάλη περιοδεία «Μάνα μου Ελλάς» που πραγματοποίησε σε όλη την Ελλάδα. «Δεν μπορώ να βρω άλλους τρόπους έκφρασης και επικοινωνίας παρά μόνο μέσα από την μουσική και την ποίηση. Οι συναυλίες είναι μια απευθείας επαφή με τον κόσμο που γνωρίζει και θέλει να αποσπαστεί από το καθεστώς της ιδιωτείας που του έχουν επιβάλλει και τον κρατά εγκλωβισμένο μακριά από τα προβλήματα της κοινωνικής συλλογικότητας, τις τέχνες και τον πολιτισμό...Η θάλασσα, το ελληνικό φως και η μουσική φέρνουν ελπίδες. Χρέος μας είναι τις ελπίδες να τις επενδύσουμε με φαντασία και με όνειρα που θα τα κάνουμε πράξη για να ξαναβρούμε την πατρίδα που χάσαμε», είχε πει με αφορμή την περιοδεία του.
Η πρώτη του μεγάλη επιτυχία είναι η μουσική που έγραψε το 1963 για την κινηματογραφική ταινία του Βασίλη Γεωργιάδη «Κόκκινα Φανάρια». Τα τραγούδια «Άπονη ζωή», «Φτωχολογιά» και το «Παράπονο» έγιναν μεγάλες επιτυχίες και ήταν τα πρώτα τραγούδια που έγραψε ο Λευτέρης Παπαδόπουλος. Με ίδιο τίτλο κυκλοφορεί και ο πρώτος του μεγάλος δίσκος που πλουτίζεται με τις επιτυχίες «Σαββατόβραδο στην Καισαριανή», «Βάλε κι άλλο πιάτο στο
τραπέζι» όλα σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου.
Προς το τέλος της δεκαετίας του ’60 επικέντρωσε το ενδιαφέρον του στην κλασσική μουσική. Στα έργα του περιλαμβάνονται σουίτες μπαλέτου, κοντσέρτα αλλά και συμφωνικά έργα. Σπουδαίος δίσκος του θεωρείται βραβευμένο έργο «Το Ρεμπέτικο» (1983) που ήταν μουσική για την ομότιτλη ταινία σε σκηνοθεσία του Κώστα Φέρρη. Ο Σταύρος Ξαρχάκος θεωρείται και σπουδαίος ενορχηστρωτής με πιο πρόσφατη ενορχηστρωτική δουλειά του τον δίσκο "Ερημιά" του Μίκη Θεοδωράκη και του Λευτέρη Παπαδόπουλου.
Εχει βραβευτεί πολλές φορές σε κινηματογραφικά και μουσικά φεστιβάλ, όπως το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Τον Μάιο του 1994 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Adelphi της Νέας Υόρκης. Στις αρχές του 1995 ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση της «Κρατικής Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής» (KOEM).
Διατέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων και Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Θεμάτων. Επίσης, διατέλεσε Βουλευτής και Ευρωβουλευτής από το 2000 έως το 2004.