Με τον τελικό να ολοκληρώνεται τρία λεπτά πριν το φινάλε λόγω της άρνησης της Βουλιαγμένης να επιστρέψει στην πισίνα μετά την ένταση ανάμεσα στον Κώστα Δήμου και την εξέδρα οι «ερυθρόλευκες» του Ολυμπιακού πανηγύρισαν με σκορ 10-4 το έκτο πρωτάθλημα και δεύτερο συνεχόμενο της ιστορίας τους στο πόλο.
Ο τελικός του γυναικείου πόλο ολοκληρώθηκε, η απονομή του πρωταθλήματος στον Ολυμπιακό έγινε, όμως η καφρίλα συνεχίστηκε.
Οπαδοί που βρισκόταν στο «Παπαστράτειο», φορώντας κουκούλες και κράνη, συνεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις στις εξέδρες.
Η ένταση μεταφέρθηκε και εκτός του κολυμβητηρίου, όπου και τελικά εκτονώθηκε, χωρίς να πάρει μεγάλη έκταση.
Η διοίκηση της Βουλιαγμένης με ανακοίνωσή της, παίρνει θέση για την απόφαση αποχώρησης της γυναικείας ομάδας τρία λεπτά πριν από τον τέλος του 5ου τελικού με τον Ολυμπιακό.
Στη Βουλιαγμένη αναφέρονται στο κλίμα που είχαν δημιουργήσει οι οπαδοί του Ολυμπιακού στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά, στα «ψευδολογήματα» που γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα, ξεκαθαρίζοντας ότι «οι ανθρώπινες αντοχές, η προσβολή της αξιοπρέπειας, και η απειλή της σωματικής ακεραιότητας ξεπερνούν τους φόβους για αθλητικές ποινές και φέρνουν τα χθεσινά αποτελέσματα».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΝΟΒ
«Οι λόγοι της απόφασης της διοίκησης να δώσει εντολή στις αθλήτριες του Ν.Ο.Β. να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο ήταν προφανείς και αναγκαίοι.
Κρίθηκε από τη Διοίκηση ότι την συγκεκριμένη στιγμή ξεπεράστηκαν τα όρια αντοχής και ανθρώπινης αξιοπρέπειας τα οποία δοκιμάστηκαν καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα.
Όταν η βία του επαγγελματικού αθλητισμού μεταφέρεται ανεξέλεγκτα στους χώρους του ερασιτεχνικού αθλητισμού και ιδιαίτερα εντός του αγωνιστικού χώρου, και ανήλικες αθλήτριες δέχονται ψυχολογική και όχι μόνο βία από το 1ο λεπτό του αγώνα, όπως συνέβη στην περίπτωση του αγώνα του Σαββάτου 30 Μαΐου 2015 γυναικών, μεταξύ ΟΣΦΠ και ΝΟΒ, με το σωματείο μας ανήμπορο να υπερασπιστεί την ομάδα του και τις αθλήτριές του από την λεκτική βία, τις χυδαιότητες και τις χειρονομίες που εξαπέλυαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο άτομα του ΟΣΦΠ που κατείχαν θέσεις επισήμων, τότε οι ανθρώπινες αντοχές, η προσβολή της αξιοπρέπειας, και η απειλή της σωματικής ακεραιότητας ξεπερνούν τους φόβους για αθλητικές ποινές και φέρνουν τα χθεσινά αποτελέσματα.
Και όλα αυτά συνέβησαν παρά τις διαβεβαιώσεις στελεχών της ΚΟΕ για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Και όλα αυτά συνέβησαν όταν το έγγραφο αίτημά μας για μεταφορά των πάγκων των ομάδων ακριβώς απέναντι από την κερκίδα των φιλάθλων του ΟΣΦΠ και των επισήμων ( εντός αγωνιστικού χώρου ), προς την ΓΑΔΑ, ΚΟΕ και ΟΣΦΠ, απορρίφθηκε ανεξήγητα, δεδομένου ότι σχετική απόφαση μεταφοράς πάγκων είχε ληφθεί για τον πρόσφατο αγώνα μεταξύ ΟΣΦΠ-ΠΑΟ στο ίδιο κολυμβητήριο τρεις μέρες πριν για τον αγώνα υδατοσφαίρισης ανδρών.
Οι αθλήτριές μας δέχονταν ύβρεις και χυδαιότητες από άτομα του χώρου των επισήμων τα οποία, προφανώς με σχεδιασμό, είχαν τοποθετηθεί από τον ΟΣΦΠ, περίπου 40 άτομα, που βρίσκονταν σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου.
Η αθλητική ατμόσφαιρα ενός αγώνα πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης μεταλλάχτηκε σε κλίμα ρωμαϊκής εποχής στο Κολοσσαίο, μεταξύ μονομάχων με άγρια ζώα. Για τους παραπάνω λόγους αποφασίσαμε τα κορίτσια μας να αποχωρήσουν από την “πύλη ζώσης σαρκός” και όχι από τη “νεκρική πύλη”.
Επειδή, λοιπόν, όλα τα παραπάνω απάδουν στο φίλαθλο πνεύμα και τις αρχές του αθλητισμού που το σωματείο μας υπηρετεί, γίνονται οι αιτίες τα νέα παιδιά να αποστρέφονται τον Αθλητισμό.
Και το επισφράγισμα όλων των παραπάνω ήταν το φύλλο αγώνα. Κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την απουσία της ομάδος για την παραλαβή του φύλλου αγώνα και το ολοκλήρωσαν στο σύνολό του, με ψευδολογήματα που προσβάλλουν όσους το συνέταξαν και το υπέγραψαν, παραλείποντας βέβαια να αναφέρουν το οτιδήποτε για το πολεμικό κλίμα που επικρατούσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού.
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Ελληνική Αστυνομία η οποία διασφάλισε την ομαλή διαφυγή αθλητριών, φιλάθλων και παραγόντων μας και η οποία εντέλει πλήρωσε με δικά της θύματα την οπαδική βία (σπασμένο χέρι, κολάρα, νάρθηκες)».