Στην οικία της οικογένειας Δράγνη στη Βουλιαγμένη γίνονται προετοιμασίες. Ενα ακόμη παιδικό δωμάτιο ετοιμάζεται, καθώς το νεαρό ζευγάρι περιμένει το δεύτερο παιδί του, που και αυτή τη φορά θα είναι αγόρι. Απ’ ό,τι λένε κοντινοί άνθρωποι του ζευγαριού, ο Γιάννης και η Λάουρα πέρασαν από τα πιο ευτυχισμένα καλοκαίρια της ζωής τους, αναμένοντας το νέο μέλος της οικογένειας που καταφτάνει σε περίπου τρεις μήνες. Αν και η Λάουρα είναι έξι μηνών έγκυος, μέχρι πρότινος η κομψή σιλουέτα της δεν πρόδιδε το μυστικό της. «Στην οικία του νεαρού εφοπλιστή υπάρχει γαλήνη και χαρά», λένε φίλοι του ζευγαριού. «Τους αρέσει που και το δεύτερο παιδί τους είναι αγόρι. Ο Γιάννης έχει μεγαλώσει με αδελφό και, εκτός από τις εταιρείες του πατέρα του, ισχυρού άνδρα της ναυτιλίας, έχει δημιουργήσει μια αυτοκρατορία από μόνος του. Συγκαταλέγεται στα δυνατά επιχειρηματικά μυαλά της νεολαίας των εφοπλιστικών οικογενειών και τα αγόρια φαίνονται καλή λύση για μελλοντική διαδοχή. Για τους Δράγνηδες τα αγόρια εξασφαλίζουν μια δυνατή συνέχεια».


Παρά το γεγονός ότι η Λάουρα μπήκε στο τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης της, η κοινωνική της δράση δεν δείχνει να έχει περιοριστεί, καθώς το φετινό φθινόπωρο έχουν προγραμματιστεί οι πρώτες εκδηλώσεις του «Ελπίδα Υouth», του νεανικού τμήματος του «Ελπίδα» - Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος. Το «Eλπίδα Youth» δημιουργήθηκε πριν από λίγο καιρό και αμέσως είχε θερμή ανταπόκριση. Η Λάουρα Μακροπούλου, όπως και η Τατιάνα Μπλάτνικ, βρήκε καταπληκτική την ιδέα της Μαριάννας Γουλανδρή για μια τέτοιου είδους δραστηριότητα, γι’ αυτό και συμμετείχε αμέσως. Τα τρία κορίτσια, στενές φίλες εδώ και χρόνια, αποτελούν τον στενό πυρήνα του «Eλπίδα Youth», έχουν πολλές ιδέες και παρά τις έντονες επαγγελματικές τους δραστηριότητες αφιερώνουν πολύ από τον χρόνο τους για τις δράσεις του, ακόμη και τώρα που η Λάουρα ετοιμάζεται να γίνει για δεύτερη φορά μητέρα.

Από τα πιο λαμπερά ζευγάρια
Το νεαρό ζευγάρι είναι από τα πιο όμορφα και λαμπερά ζευγάρια της χρυσής νεολαίας της Αθήνας. Εκείνος, παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι από τους πιο δυναμικούς εφοπλιστές νέας κοπής. Εκείνη δεν είναι μόνο εγγονή του γνωστού χρυσοχόου Ηλία Λαλαούνη, αλλά συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση ως σχεδιάστρια κοσμημάτων.

Πρόκειται για δύο πολλά υποσχόμενους νέους με πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική επιχειρηματική σκηνή. O Γιάννης Δράγνης κατέχει τη θέση του executive officer στην οικογενειακή ναυτιλιακή εταιρεία Goldenpoint, η οποία διαθέτει 12 containerships και 14 πλοία τύπου bulk carriers.

Ο δυναμικός χαρακτήρας του τον κατέστησε γρήγορα σημαντικό παίκτη στον χώρο της ναυτιλίας και στα διεθνή χρηματιστήρια. Είναι ανήσυχος και επεκτείνει συνεχώς τις δραστηριότητές του σε διάφορους τομείς, όπως αυτούς της κατασκευής αλλά και της ενοικίασης σκαφών. Οσο για τη Λάουρα; H κόρη του επιχειρηματία Κωστή Μακρόπουλου και της Αικατερίνης Λαλαούνη, με σπουδές στο Ρέντινγκ του Λονδίνου, έκανε αισθητή την παρουσία της στα σαλόνια της διεθνούς κοινωνίας όταν πριν από δύο χρόνια έγινε στη γαλλική και την αμερικανική «Vogue» το πρόσωπο της καμπάνιας του οίκου Lalaounis διαφημίζοντας την ελληνική ομορφιά στα πέρατα της οικουμένης.

 

Tον Φεβρουάριο του 2013 και έπειτα από δύο χρόνια σχέσης, ο εφοπλιστής Γιάννης Δράγνης και η γόνος της οικογένειας Λαλαούνη, Λάουρα Μακροπούλου, ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου σε ένα μυστήριο που τα είχε όλα: εκλεπτυσμένο γούστο, μυρωδιά άνοιξης και υψηλούς καλεσμένους…

 

Οι προσκεκλημένοι είχαν ειδοποιηθεί τηλεφωνικώς ή μέσω e-mail για το αίσιο τέλος που αποφάσισαν να βάλουν στη δίχρονη θυελλώδη σχέση τους η Λάουρα Μακροπούλου και ο Γιάννης Δράγνης. Το μυστήριο πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό της Παναγίας της Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη. Από νωρίς ο χώρος της εκκλησίας είχε κατακλυστεί από τα πιο ηχηρά ονόματα του ελληνικού shipping: Γιάννης Κούστας, Γιώργος Οικονόμου, Κατερίνα Παναγοπούλου, Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος και Γιώργος Προκοπίου ήταν από τους πρώτους που έφτασαν, όπως επίσης οι γονείς του γαμπρού και της νύφης, με το φυσικό γι’ αυτές τις περιπτώσεις σχετικό άγχος.

Η Λάουρα, άκρως εντυπωσιακή, μ’ ένα νυφικό υψηλής ραπτικής διά χειρός Σήλιας Κριθαριώτη έκλεψε τις εντυπώσεις και καταχειροκροτήθηκε από τους καλεσμένους τη στιγμή που πάτησε το πόδι της στην εκκλησία. Το μυστήριο τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Aθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, φίλο της οικογένειας Δράγνη, με κουμπάρους τον αδελφό της νύφης και έναν στενό παιδικό φίλο του γαμπρού. Αυτή ήταν μία από τις σπάνιες φορές που είδαμε τον μετρ της διεθνούς χρυσοχοΐας και μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας Ηλία Λαλαούνη να βγαίνει -έστω και με τη βοήθεια της συζύγου του Λίλας- από το σπίτι του.

Ο άνθρωπος που διαφήμισε στα πέρατα του κόσμου το ελληνικό κόσμημα παρακολουθούσε το μυστήριο με εμφανή συγκίνηση, καθώς σηματοδοτούσε και τον πρώτο γάμο της τρίτης γενιάς Λαλαούνη. Οι μπομπονιέρες ήταν ένα κουτάκι γεμάτο κουφέτα και μια πλάκα από όνυχα με χαραγμένα πάνω του τα αρχικά του γαμπρού και της νύφης.
Μικρή αναστάτωση στο τέλος του μυστηρίου έφερε η επιδείνωση του καιρού, αφού η δυνατή βροχή που ξέσπασε ανάγκασε τους νεόνυμφους να περιοριστούν στις απαραίτητες φωτογραφίες και να αποχωρήσουν από την εκκλησία με ομπρέλα. Κατά τα άλλα δεν πτοήθηκαν στο παραμικρό, αφού σύμφωνα με τον αστικό μύθο «βροχή την ημέρα του γάμου σημαίνει ευτυχία για το ζευγάρι».

Οι αμυγδαλιές, τα τρία πιάτα και ο λόγος του γαμπρού

Το ραντεβού για τη δεξίωση δόθηκε στη «Μεγάλη Βρεταννία». Στο πεντάστερο ξενοδοχείο της Αθήνας, το γκλάμουρ συνάντησε το υψηλό γούστο. Φήμες θέλουν το γενικό πρόσταγμα της βραδιάς να είχε η μητέρα της νύφης, Αικατερίνη Λαλαούνη. Από το lobby ακόμη, γινόταν εμφανής η ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα. Σαξοφωνίστες «χάιδευαν» τα αφτιά των καλεσμένων την ώρα που ποτήρια με παγωμένη σαμπάνια Veuve Clicquot δρόσιζαν τους ουρανίσκους τους. Ακολούθησε κοκτέιλ σε άλλη αίθουσα και στη συνέχεια καθιστό τραπέζι 400 ατόμων. Η διακόσμηση της αίθουσας όπου δόθηκε το δείπνο ήταν μια υπερπαραγωγή διά χειρός Εύης Μουτσοπούλου, ιδιοκτήτρια της εταιρείας Μέλι. Το ντεκόρ είχε ως θέμα την άνοιξη, γι’ αυτό υπήρχαν παντού κλαδιά αμυγδαλιάς, ακόμη και πάνω στα πολύφωτα. Το art de la table σήκωνε ακόμη και βραβείο: σερβίτσια από πανάκριβη πορσελάνη και ασημένια μαχαιροπίρουνα είχαν την τιμητική τους, ενώ σε κάθε θέση υπήρχαν λινές πετσέτες με τα αρχικά του γαμπρού και της νύφης.

Ρεσιτάλ δόθηκε και στο μενού. Ο σεφ είχε τα κέφια του εξαντλώντας όλη του την τέχνη σε υπέροχα εδέσματα. Το πρώτο πιάτο ήταν σαλάτα αστακού, το δεύτερο ριζότο με μανιτάρια από την Ιταλία, ενώ το κυρίως περιλάμβανε φιλέτο με μια πολύ ιδιαίτερη σος. Μετά το δείπνο, ο γαμπρός πήρε τον λόγο και αναφερόμενος στη γυναίκα της ζωής του, είπε: «Η Λάουρα ήταν ο άνθρωπος που έφερε την ευτυχία στη ζωή μου». Στη συνέχεια ακολούθησε η κοπή μιας κατάλευκης πολυώροφης τούρτας, ενώ όταν το δείπνο ολοκληρώθηκε, ανοίχτηκε διπλανή αίθουσα που είχε μετατραπεί σε αίθουσα χορού. Οι νεόνυμφοι χάρισαν στους καλεσμένους τον πρώτο χορό, για να ακολουθήσει τρελό γλέντι υπό τη μουσική υπόκρουση μεγάλων επιτυχιών των 80’s. Στην πίστα χορού ανέβηκαν οι νεότεροι της παρέας, όπως το ζεύγος Μαριέττας Χρουσαλά - Λεό Πατίτσα, ενώ υπήρξε και συνέχεια με έναν δεύτερο γαστρονομικό γύρο αργά το βράδυ, όταν το κέφι είχε ανάψει για τα καλά. Μια στρατιά από σερβιτόρους ξεχύθηκε στον χώρο προσφέροντας ζεστά χάμπουργκερ και χοτ ντογκ, ενώ σε εκείνους που είχαν πιει λίγο παραπάνω προσφέρθηκαν και πιάτα με γευστικότατη μακαρονάδα. Το κέφι κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες, με τους πιο fit να μη σταματούν ούτε λεπτό να επιδίδονται σε χορευτικές φιγούρες. Ο γάμος της Λάουρας Μακροπούλου και του Γιάννη Δράγνη τα είχε όλα: αφθονία, πολυτέλεια, υψηλούς καλεσμένους και φυσικά διασκέδαση, γι’ αυτό και δικαίως χαρακτηρίστηκε ως ο γάμος της χρονιάς.

 


casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube