Μια βίλα στο ωραιότερο σημείο της Ευρώπης στεγάζει ένα από τα πιο hot ζευγάρια της ελληνικής showbiz, σύμφωνα με την εφημερίδα Spirto.

Ο επιχειρηματίας Βασίλης Σταθοκωστόπουλος αποφάσισε να εκμεταλλευτεί μια πανέμορφη, υπερπολυτελή καμπάνα, που διαθέτει η οικογένειά του στον κόλπο του Αστέρα της Βουλιαγμένης, προσφέροντας στην Κατερίνα Καινούργιου μια ερωτική φωλιά, μακριά από το κέντρο της Αθήνας, δίπλα στη θάλασσα.

 

Το σημείο όπου χτίστηκαν αυτές οι τέσσερις εκπληκτικής ομορφιάς παραθεριστικές κατοικίες, είναι από τους ειδικούς της μεσιτικής αγοράς το μεγαλύτερο asset για όποιον αποφασίσει να επενδύσει τα χρήματά του και να νιώθει σιγουριά ότι όχι μόνο δεν θα τα χάσει, αλλά αντίθετα θα μπορεί με έξυπνες κινήσεις να τα πολλαπλασιάσει. Βρίσκεται κυριολεκτικά στην καρδιά του φιλέτου της Βουλιαγμένης. Οι βίλες αυτές έχουν ανεγερθεί σε ένα ιδανικό ύψωμα, ακριβώς απέναντι και πάνω δεξιά από τη γνωστή ψαροταβέρνα «Ιθάκη», που εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί τη must επιλογή για ψάρι για όλους τους φραγκάτους της περιοχής αλλά και τους επωνύμους των βορείων προαστίων, που κατεβαίνουν για μια βουτιά κι ένα ποτήρι σαμπάνια στον Αστέρα της Βουλιαγμένης.

 

Οι τέσσερις αυτές βίλες εκτείνονται επιβλητικά σε μια έκταση τεσσάρων στρεμμάτων, που ανήκει στο Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο της Βουλιαγμένης. Η οικογένεια Σταθοκωστόπουλου επένδυσε ένα τεράστιο ποσό για να αναγερθούν αυτές οι κατοικίες. Εκτός από το business plan που στήθηκε για το συγκεκριμένο project, o επιχειρηματίας είχε αποφασίσει από την πρώτη στιγμή να κρατήσει μια πολυτελή οικία για τον ίδιο και την ξανθιά παρουσιάστρια του ALPHA.
Η Κατερίνα Καινούργιου ενθουσιάστηκε όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά το συγκρότημα των υπερπολυτελών κατοικιών. Ερωτεύτηκε όπως ήταν φυσικό το τοπίο κι έστησε μαζί με τον Βασίλη το καλοκαιρινό τους καταφύγιο, αφού τον χειμώνα οι αποστάσεις και οι δουλειές και των δύο (κέντρο Αθήνας και Studio Pro στο Πικέρμι) δεν τους διευκολύνουν να μετατρέψουν αυτήν τη βίλα σε μόνιμη κατοικία.

 

Super deal για 25 χρόνια

Η οικογένεια Σταθοκωστόπουλου έκανε αρκετές μελέτες, με τεχνικά κλιμάκια αλλά και με μεγάλα μεσιτικά γραφεία, μέχρι να αποφασίσει να προσεγγίσει το διοικητικό συμβούλιο του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου. Τελικά οι συζητήσεις είχαν αίσιο τέλος και οι δυο πλευρές υπέγραψαν τα συμβόλαια, με τα οποία ο Όμιλος Σταθοκωστόπουλου θα καταβάλλει ενοίκιο 100.000 ευρώ τον χρόνο για διάστημα 25 ετών. Αυτή η συμφωνία χαρακτηρίστηκε από τους έμπειρους εκτιμητές της μεσιτικής αγοράς που δραστηριοποιούνται στην πανάκριβη περιοχή ως ένα super deal για τον επιχειρηματία.
Ο Βασίλης Σταθοκωστόπουλος μάλιστα επένδυσε αρκετά χρήματα για να μετατρέψει τέσσερα εγκαταλελειμμένα κτίρια, που παρέμεναν για χρόνια ανεκμετάλλευτα, σε πολυτελείς βίλες για λίγους. Η τελική τιμή με την οποία έκλεισε η όλη επένδυση, όπως παραδέχεται και ο ίδιος ο επιχειρηματίας, ήταν αρκετά συμφέρουσα, ενώ πολύ καλά πήγε και το timeline της ανακατασκευής. Τα συνεργεία μπήκαν στο οικόπεδο και μέσα σε μόλις δύο χρόνια μεταμόρφωσαν τα παραμελημένα οικήματα σε υπερπολυτελείς μοντέρνες βίλες, που προσφέρουν κυριολεκτικά όλα τα κομφόρ. Αυτή η επένδυση μάλιστα προβλέπεται να αποσβεστεί σύντομα και να αποδώσει ακόμα περισσότερα, καθώς το συγκεκριμένο σημείο όπου βρίσκονται αυτοί οι οικίσκοι θεωρείται μοναδικό.
Το εμβαδό των κατοικιών ξεκινά από τα 52 τ.μ. και φτάνει έως και τα 160 τ.μ. Ο Σταθοκωστόπουλος δεν δυσκολεύτηκε να βρει ενοικιαστές για τις τρεις, ενώ η τέταρτη, που είναι η μεγαλύτερη, έμεινε στην οικογένεια για τα μάτια της Κατερίνας.
Σε αυτά τα παλιά κτίρια αλλά και σε διπλανά που δεν έχουν την ίδια θέα, έμεναν στο παρελθόν οι συγγενείς των ορφανών παιδιών το διάστημα που έρχονταν στην Ελλάδα από διάφορες χώρες για να τα επισκεφτούν και να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα για μερικές μέρες στη Βουλιαγμένη.
Μερικές από τις κατοικίες ήταν χτισμένες με πλίθα και άλλες με ξύλο. Με την πάροδο των χρόνων, το Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο άλλαξε τον τρόπο εκμετάλλευσης, δημοσιεύοντας διαγωνισμούς, στους οποίους συμμετείχαν οικογένειες που τις ενοικίαζαν για 6 μήνες, αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να τις φροντίζουν και να τις συντηρούν.
Κάποια στιγμή οι διαδικασίες σταμάτησαν, τα σπίτια ερήμωσαν και άρχισαν να φθείρονται. Πριν από επτά χρόνια η Εκκλησία πήρε την απόφαση να ασχοληθεί ενεργά και να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί αυτή την πολύτιμη και πανάκριβη ιδιοκτησία. Στη δημοπρασία που ακολούθησε, συμμετείχε ο Όμιλος του γνωστού επιχειρηματία, που πλήρωσε το ενοίκιο αλλά και όλα τα έξοδα ανακατασκευής των υπερπολυτελών κατοικιών.

 

Τα προβλήματα και οι καθυστερήσεις

Το 2008 ο Όμιλος Σταθοκωστόπουλου υπέβαλε το σχετικό αίτημα στους αρμόδιους εκκλησιαστικούς φορείς, έχοντας ήδη κάνει το πρώτο βήμα καλής θέλησης, νοικιάζοντας ένα από τα τέσσερα σπίτια. Ο θάνατος του μακαριστού Χριστόδουλου, οι διεργασίες ανάδειξης νέας ηγεσίας στην Αρχιεπισκοπή και η επακόλουθη αλλαγή της ηγεσίας των οργάνων διοίκησης του Ορφανοτροφείου πάγωσαν για ένα μεγάλο διάστημα τις εξελίξεις.
Το δεύτερο μεγάλο εμπόδιο που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Βασίλης Σταθοκωστόπουλος ήταν η γραφειοκρατία. Το 2012 κι ενώ όλα ήταν έτοιμα για να πέσουν οι τελικές υπογραφές, ήρθε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βουλιαγμένης να σταματήσει εκ νέου τις εξελίξεις, διαπιστώνοντας πως στον σχετικό φάκελο που είχε κατατεθεί, δεν είχε συμπεριληφθεί η απαραίτητη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ).
Έτσι, για ένα διάστημα η άδεια ανακλήθηκε και αφού τακτοποιήθηκε η εκκρεμότητα, το αίτημα του Σταθοκωστόπουλου επανεξετάστηκε και πήρε την πολυπόθητη έγκριση.


casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube