Με εκκλησιαστική λαμπρότητα η Αγία Σκέπη και η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Γλυφάδας.
Το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η επίσημη Δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Παύλου, με συμμετοχή πλήθος Ιερέων των Ενοριών του Δήμου Γλυφάδας, παρουσία του Δημάρχου της πόλης κ. Παπανικολάου, Εκπροσώπων πολιτικών παρατάξεων και Δημοτικών Συμβούλων, στρατιωτικών, αστυνομικών, Λιμενικών και πυροσβεστικών αρχόντων της περιοχής, εκπρόσωποι φορέων, μαθητών και πλήθους πιστών χριστιανών.
Στο τέλος της Δοξολογίας ο Πρωτοσύγκελλος π. Αλέξιος Ψωΐνος μίλησε εμπνευσμένα και ιστορικά κατοχυρωμένα για την επέτειο της 28ης του 1940 αλλά και για την ευθύνη που έχουμε να συνεχίσουμε οι νεώτεροι την βαρεία κληρονομία που μας άφησε η θυσία όλων των πεσόντων.
Μίλησε επίσης για τον κίνδυνο των δύο άκρων που υπάρχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις, από τη μία να υπερτονίζεται η πατρίδα και να οδηγούμαστε σε έναν ακραίο Εθνικισμό και από την άλλη να τα βλέπουμε απλά ως παρελθόν και νεκρά και να οδηγούμαστε σε έναν εθνικομηδενισμό.
Εμείς ως Χριστιανοί έχουμε τη μέση οδό ότι αναφορά μας είναι η Βασιλεία των Ουρανών, αλλά ο δρόμος της περνά από αυτή τη ζωή, από τον σεβασμό στον τόπο, στη πατρίδα και την ιστορία. Στη συνέχεια ο π. Αλέξιος αναφέρθηκε στις δύο μεγάλες προσωπικότητες Αρχιεπισκόπους Αθηνών : Χρύσανθο και Δαμασκηνό και για την ηρωική στάση τους απέναντι στους Κατακτητές. Αλλά και γενικότερα του Ελληνικού λαού που αν και μικρή χώρα αντιστάθηκαν 219 ολόκληρες ημέρες, την ώρα που οι μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης υποτάχθηκαν σε πολύ λιγότερες ή και παραδόθηκαν αμαχητί.
Ο Σεβασμιώτατος στη συνέχεια, υπογράμμισε όλα αυτά που μας τόνισε ο Πρωτοσύγγελος και ευχήθηκε να έχουμε όλοι ιστορική μνήμη αλλά και να εμπνευστούμε από το ΌΧΙ του 1940. Να παραδειγματιστούμε από την πίστη στο Θεό των ηρώων, και θα τους τιμούμε πραγματικά όταν εμείς συνεχίζουμε με ανάλογη αποφασιστικότητα στις σύγχρονες προκλήσεις.
Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, συνεχίστηκαν στην Τερψιθέα Γλυφάδας, όπου τελέσθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση, εκφωνήθηκε από γυναίκα εκπαιδευτικό ο πανηγυρικός της ημέρας εκφώνησε και την κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πλατείας. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση στην οδό Γεννηματά.