Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου
2015, η εκδήλωση λήξης και απολογισμού της αντιπυρικής περιόδου 2015 καθώς και η ετήσια βράβευση που συνδιοργάνωσαν η αντιπεριφέρεια Ανατολικής Αττικής και ο Δήμος Κρωπίας.
Τιμήθηκαν, το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος, οι εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας-
πυρόσβεσης & πολιτικής προστασίας των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, καθώς και των Δήμων που ανήκουν στον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, σωματεία και σύλλογοι που μετέχουν επισήμως στα όργανα πολιτικής προστασίας της Ανατολικής Αττικής, οι διαδημοτικοί σύνδεσμοι προστασίας Λαυρεωτικής, Υμηττού (ΣΠΑΥ),
Πεντέλης (ΣΠΑΠ) και κρατικοί φορείς πολιτικής προστασίας. Κατά τη διάρκεια της
εκδήλωσης τηρήθηκε 1 λεπτού σιγή στους πεσόντες πυροσβέστες, εθελοντές και πολίτες
στις πυρκαγιές του Υμηττού (1998, 2015) και συνολικά για όλα τα θύματα των δασικών
πυρκαγιών. Είχε προηγηθεί το μεσημέρι της 12η Νοεμβρίου 2015 η επιμνημόσυνη δέηση που διοργάνωσε ο ΣΠΑΥ και το Πυροσβεστικό Σώμα, στο Μνημείο Πεσόντων των θυμάτων της πυρκαγιάς του καλοκαιριού του 1998 στην Ηλιούπολη καθώς και του νέου θύματος της 17ης Ιουλίου 2015. Η τελετή είχε αναβληθεί λόγω της μεγάλης φετινής πυρκαγιάς στην ίδια περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 12η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί από το Π.Σ, ως «Ημέρα
Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών», με αφορμή ότι την ημέρα αυτή, πριν 73 χρόνια, είχαμε το πρώτο θύμα του Σώματος εν υπηρεσία, τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Πούλιο στη Θεσσαλονίκη.
Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αθλητισμού – Πολιτισμού και Πολιτικής
Προστασίας Θοδωρής Γρίβας καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και μαζί με το μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δήμου Κρωπίας- τομέα Δασοπροστασίας, καΜαρίνα Δαμάσκου
συντόνισε την εκδήλωση. Ο κ. Θοδωρής Γρίβας έκανε μια σύντομη εισήγηση για την
αποτίμηση του έργου της δημοτικής εθελοντικής ομάδας και των δημοτικών υπηρεσιών, την αντιπυρική περίοδο του 2015. Μια αποτίμηση, με 50 περιστατικά πυρκαγιάς έναντι 121 πέρσι και με σπουδαία αποτελέσματα αποτροπής εξέλιξης πυρκαγιών σε μέτωπα πάντα σε συνεργασία με την Π.Υ Κρωπίας. Αναφέρθηκε επίσης στο «μπαράζ πυρκαγιών» στο Κορωπί την ημέρα της μεγάλης φωτιάς του Υμηττού της 17ης Ιουλίου 2015.
Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης, έλαβε το λόγο και ευχαρίστησε θερμά την
ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος και των Διοικήσεων Αττικής εξήρε για άλλη μια φορά την συμβολή, της Π.Υ Κορωπίου, της Διοίκησης Ανατολικής Αττικής και των εθελοντικών ομάδων στην άμεση κατάσβεση των πυρκαγιών στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Ο κ.Κιούσης επισήμανε ότι η φετινή συνεργασία με την αντιπεριφέρεια Ανατολικής Αττικής για την εκδήλωσης απολογισμού και βράβευσης του Π.Σ και των εθελοντών αποτελεί άλλη μια απόδειξη της συνέπειας του Δήμου Κρωπίας στον αγώνα της στήριξης του εθελοντικού κινήματος και του έργου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το 2011 έως σήμερα.
Ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, αναφέρθηκε στα βασικά
περιστατικά πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική και στις επιτυχείς αποτροπές εξέλιξης των
επικίνδυνων μετώπων φωτιάς όπως στην Μαλακάσα, στο Δάσος Κουβαρά, στο Κορωπί και στο μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς της 17ης Ιουλίου 2015 στον Άγιο Ιωάννη Καρέα Ηλιούπολης που κατευθυνόταν προς Σέσι Κορωπίου. Αναφέρθηκε επίσης στην προετοιμασία της περιφέρειας για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων του χειμώνα καθώς και στις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στην Αττική και ιδιαίτερα στο Δήμο Αχαρνών. Εξήρε τις ενέργειες όλων των κρατικών και αυτοδιοικητικών φορέων και είπε ότι χωρίς τους εθελοντές και την αυτοδιοίκηση σε αυτές τις συνθήκες οικονομικής δυσπραγίας δεν θα είχαμε αποτελέσματα.

Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι θεωρεί σκόπιμο να προσδιοριστούν από τώρα οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν ενόψει της νέας περιόδου και προτείνοντας η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής σε συνεργασία με τη Διεύθυνση
Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής να ξεκινήσουν άμεσα (εντός της χειμερινής περιόδου) σεμινάρια εκπαίδευσης εθελοντών αλλά και ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα πυρκαγιών μέσα από επισκέψεις σε σχολεία και συναντήσεις με πολιτιστικούς, εξωραϊστικούς συλλόγους, ΚΑΠΗ και εθελοντές, ώστε να γίνει καλύτερη προετοιμασία ενόψει της επόμενης αντιπυρικής περιόδου.
Η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος πολιτικής προστασίας καΙωάννα Τσούπρα
αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο έργο των εθελοντών δασοπροστασίας. Όπως δήλωσε αυτές οι ομάδες είναι η ψυχή της πολιτικής προστασίας και δασοπροστασίας και δίνουν κουράγιο στις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας και στο Πυροσβεστικό Σώμα σε αυτή την άνιση πολλές φορές μάχη. Πρέπει ο εθελοντισμός να ενισχυθεί και να λυθούν όλες οι νομοθετικές εκκρεμότητες για τη πρακτική στήριξη του έργου τους. Η περιφέρεια Αττικής και με αυτή την εκδήλωση μαζί με το Δήμο Κρωπίας εκπέμπουν αυτό το ελπιδοφόρο μήνυμα. Για την αποτίμηση του απολογισμού είπε ότι ο αντιπεριφερειάρχης Αν.Αττικής Πέτρος Φιλίππου έχει παρουσιάσει εξαιρετικό έργο στο τομέα της πολιτικής προστασίας και η παρουσίαση που έκανε είναι πλήρης.

Ο Αρχηγός του Π.Σ, αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου, επισήμανε ότι η
σημερινή βραδιά είναι η βραδιά των εθελοντών που βοήθησαν το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και προσέφεραν στο κοινωνικό σύνολο. Από την πλευρά μας, συνέχισε, ο Αρχηγός του Π.Σ, σύντομα θα ανακοινωθεί η τελική έκθεση απολογισμού του Πυροσβεστικού Σώματος και θα δοθεί στη δημοσιότητα. Ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε επίσης ότι στην περιοχή αυτή έχουμε να επιλύσουμε μια σειρά ζητημάτων και να προβληματιστούμε γιατί σε κάποια περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής εδώ και αρκετό καιρό δεν έχουμε καταφέρει να φτάσουμε σε πρόσωπα που ευθύνονται για τις φωτιές από πρόθεση. Αποτρέψαμε πολλές φορές αυτές τις φωτιές να εξελιχθούν αλλά το πρόβλημα παραμένει. Χρειάζεται εντατικοποίηση των ενεργειών μας και όλων των τοπικών φορέων αυτής της περιοχής για να ελαχιστοποιήσουμε τις αιτίες
γένεσης αυτών των πυρκαγιών. Τέλος, μετέφερε τους χαιρετισμούς του νέου Γενικού
Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ.Γιάννη Καπάκη που δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω
προγραμματισμένων υποχρεώσεων του φορέα του.

Ο «Αττικάρχης» του Π.Σ, υποστράτηγος Αθανάσιος Σερεντέλος ευχαρίστησε τους
διοργανωτές για αυτή τη τιμητική βραδιά και παραχώρησε το λόγο στον Διοικητή Π.Υ
Ανατολικής Αττικής, Αντιπύραρχο Αθ.Τζοίτη ο οποίος ανέφερε απολογιστικά στοιχεία της
υπηρεσίας του για τις πυρκαγιές και τα αίτιά τους. Ο κ. Τζοίτης υποστήριξε ότι φέτος είχαμε
μείωση του αριθμού των περιστατικών αλλά και των αιτιών των πυρκαγιών οφειλόμενες
σε ανθρώπινη αμέλεια. Φτάσαμε όμως να έχουμε με αυτή την εξέλιξη ίσα σε αριθμό
περιστατικά πυρκαγιών με πρόθεση. Επισήμανε τέλος, την ιδιαιτερότητα της πρόκλησης
αρκετών περιστατικών πυρκαγιάς οφειλόμενες στον υπερπληθυσμό της καρακάξας, ένα
είδος κορακοειδών που παθαίνει ατυχήματα στα ηλεκτροφόρα καλώδια και προκαλεί
περιστατικά φωτιάς.
Το μέλος της Ε.Ε του Σ.Π.Α.Υ, κ.Αθανάσιος Ηλιόπουλος αναφέρθηκε με θερμά λόγια
στους εθελοντές και το έργο τους στη δύσκολη και καταστροφική πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου 2015 στον Υμηττό και κάλεσε επισήμως στην τήρηση ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των πυρκαγιών στον Υμηττό.

Ο πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π, Βλάσσης Σιώμος, δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης, ήταν
ιδιαίτερα συγκινημένος από την εκδήλωση αυτή και από την παρουσία προσώπων που έχουν προσφέρει στο εθελοντικό κίνημα για την Πεντέλη και στο έργο της συνεχούς αναδάσωσης τμημάτων του πολύπαθου Πεντελικού Όρους που αντιστέκεται σε πείσμα των επαναλαμβανόμενων καταστροφικών πυρκαγιών που το έχουν πλήξει. Κάλεσε μάλιστα σε άλλη μια δράση αναδάσωσης την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015.
.
Βραβεύθηκαν το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας στο πρόσωπο του αρχηγού του Π.Σ,
Αντιστρατήγου, Βασιλείου Παπαγεωργίου, η Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών
Υπηρεσιών Αττικής, στο πρόσωπο του Υποστρατήγου Αθανασίου Σερεντέλου, η Διοίκηση
Π.Υ. Ανατολικής Αττικής στο πρόσωπο του Αρχιπύραρχου, Αθανασίου Τζοίτη καθώς και οι διαδημοτικοί σύνδεσμοι ΣΠΑΥ και ΣΠΑΠ. Ιδιαίτερη τιμή έκαναν οι διοργανωτές στο
Πυροσβεστικό Σώμα αλλά και στην εθελοντική ομάδα -υπηρεσία πολιτικής προστασίας του Δήμου Κρωπίας προσφέροντας μαρμάρινες πλάκες με τα λογότυπα του Π.Σ και της Πολιτικής Προστασίας, αντίστοιχα.Χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος του διαδημοτικού Αναπτυξιακού Συνδέσμου Λαυρεωτικής κ.Σταύρος Ιατρού ενώ έλαβε και τιμητικό έπαινο για τις προσπάθειες του Συνδέσμου. Την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής εκπροσώπησε διοικητικά, ο κ. Αναστάσιος Γιώτης και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής-Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας εκπροσώπησε ο Διευθυντής της, κ. Βασίλειος Μώκος. Και οι δύο υπηρεσίες βραβεύτηκαν με τιμητικό έπαινο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτριος Λουκάς όπου και απεύθυνε χαιρετισμό. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και οι διοικητές, Π.Υ Κρωπίας, Πύραρχος Σπυρίδων Πέτρου και Λαυρίου Πύραρχος Χαράλαμπος Χιόνης, αντίστοιχα.

Απονεμήθηκε τιμητικός έπαινος, σε όλες τις δημοτικές εθελοντικές ομάδες που
παρευρέθηκαν (ή δεν μπόρεσαν να παραστούν) και είναι μέλη του περιφερειακού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Αν.Αττικής αλλά και του Σ.Π.Α.Υ : Ομάδες Εθελοντικής Πυρόσβεσης του Δήμου Βάρης-Βουλιαγμένης-Βούλας, Γλυφάδας, Σαρωνικού-Καλυβίων, Παιανίας-Γλυκών Νερών, Εθελοντική Ομάδα, τομέας Δασοπροστασίας- ΚΕΔΚ Δήμου Κρωπίας, Ε.Ο.Δ. Καισαριανής, Παπάγου-Χολαργού (ΔΑΠΑΧΟ), Ομάδα Άμεσης Επέμβασης Βύρωνα, Ηλιούπολης, Λαυρεωτικής (Ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας και Σύλλογος Εθελοντών Δασοπροστασίας Λαυρεωτικής-ΣΕΔΑΛ), Σπάτων-Αρτέμιδος, εθελοντική ομάδα Κουβαρά, Επίλεκτοι Μαρκοπούλου-Κουβαρά, Ε.Ο.ΜΑ.Κ, ΕΔΑΣΑ, Σωματείο Εθελοντών Π.Π Β.Α. τομέα
Υμηττού, Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Ολυμπιακού Χωριού Δήμου Αχαρνών, Σωματείο
εθελοντών Δασοπυροσβεστών (Ν. Μάκρης) του Δήμου Μαραθώνα, Πυροσβεστικό Σώμα
Εθελοντών Ν.Βουτζά -Ν. Μάκρης του Δήμου Μαραθώνα, Όμιλος Φίλων του Δάσους, Ομάδες Δικτύου Δήμου Ωρωπού, Ομάδες Αγίου Στεφάνου και Κρυονερίου του Δήμου Διονύσου, εθελοντ.Δυνάμεις Δασοπυρόσβεσης & Διάσωσης Ροδόπολης-Διονύσου, η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Διάσωσης (ΕΟΔΔ), Σύλλογος οικιστών Ιπποκρατείου Πολιτείας, Μονάδα Αντιμετώπισης Κινδύνων Ιπποκρατείου Πολιτείας (ΜΑΚΙΠ), σε δημοτικές υπηρεσίες πολιτικής προστασίας όλων των Δήμων Αν.Αττικής, στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κορωπίου, στους Κυνηγετικούς συλλόγους Κορωπίου και Λαυρίου και στον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος (Ρ.Σ.Ε).

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τους διοργανωτές για τον ταξίαρχο ε.α και πρώην
αντιδήμαρχο Αθανάσιο Πουλάκη και την σύζυγό του καΕλένη Χατζηγιάννη, για τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης οικοπέδου για τη δημιουργία του Κέντρου Πολιτικής Προστασίας Δήμου.

Απονομή τιμητικού επαίνου
Κρωπίας το 2013 (πέρσι της απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα) καθώς και στον ΣΠΑΥ για την τοποθέτηση νέου μεγάλου οικίσκου για την στέγαση του Κέντρου Επικοινωνίας και Συντονισμού Πολιτικής Προστασίας και της Εθελοντικής Ομάδας Δήμου Κρωπίας.
Παρευρέθηκαν επίσης εκτός των προαναφερθέντων, ο αντιδήμαρχος Κρωπίας, Ανδρέας Ντούνης ο αντιδήμαρχος 3Β και εθελοντής κ. Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Σπατών-Αρτέμιδος, Παναγιώτης Λάμπρου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚ και της Επιτροπής Διοίκησης της Εθελοντικής Ομάδας Κρωπίας και δημοτικός σύμβουλος κ. Μανώλης Γρινιεζάκης, ο τομεάρχης Δασοπροστασίας της Εθελοντικής Ομάδας Δήμου Κρωπίας Δ. Μποτώνης και το μέλος της Επιτροπής Διοίκησης Δημήτριος Καραγιάννης, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κορωπίου, Αθηνά Κιούση, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κρωπίας της συμπολίτευσης, Αγγελική Λειβαδίτου, Δημήτρης Λέκκας, οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης Κορωπίου, Παναγιώτης Τσιμπικτσιόγλου και Διονύσης Κερασιώτης, ο π. αντιδήμαρχος Κρωπίας, Αθανάσιος Πουλάκης και πολλοί επικεφαλής των εθελοντικών ομάδων της Π.Ε Αν. Αττικής. Διακρίναμε επίσης, την καΚατερίνα Μαλαμα (εκπρόσωπος πολιτικής προστασίας Δήμου Βάρης-Βουλιαγμένης-Βούλας), τον κ. Γ.Γραμματικό επικεφαλής αντιπροσωπείας της εθελοντικής Ομάδας Πυρασφάλειας Βάρης, τον κ. Δημήτριο Σόφο,
επικεφαλής της εθελοντικής ομάδας Δάσους Κουβαρά και Ομάδας Εθελοντών Π.Π Καλυβίων
Σαρωνικού, τον Χρήστο Χουχούλη από την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Μαρκοπούλου- Κουβαρά, τον Ευάγγελο Τσιγρέλη, επικεφαλής του Σωματείου Πολιτικής Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού, αντιπροσωπεία της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Ολυμπιακού Χωριού Αχαρνών με επικεφαλής τον Νικόλαο Ηρειώτη, αντιπροσωπεία από το Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Μαραθώνα (Μ.Καραμολέγκος), αντιπροσωπεία Π.Σ Εθελοντών Ν. Βουτζά, τον λαογράφο και
ιστοριοδίφη κ.Γιάννη Πρόφη, τον κ. Παναγιώτη Λάιο από το Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος, την εκπρόσωπο της Ένωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Κορωπίου, Καλομοίρα Πρόφη, τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Κορωπίου κ.Άρη Θεοχάρη, τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κορωπίου κ. Στ.Γεωργάκη, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων Κορωπίου (Αντ. Ξενόπουλος Βύλιζας, κ. Σιγάλας, Αγίου Νικολάου κα.)


casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube