Επι ποδός βρίσκονται οι δήμαρχοι των νοτίων προαστίων για την αξιοποίηση του Ελληνικού.
Προ ημερών πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλα με τους Δημάρχους Αλίμου, Ελληνικού – Αργυρούπολης και Γλυφάδας κατά την οποία οι Δήμαρχοι ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ ότι η αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού αποτελεί άμεση προτεραιότητα της Kυβέρνησης και θα υλοποιηθεί το ταχύτερο.

Εν όψει αυτών των εξελίξεων και προκειμένου ο Δήμος Αλίμου να προλάβει να εξασφαλίσει τα αντισταθμιστικά οφέλη για τους δημότες του, πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας της επένδυσης, ο Δήμος μας στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Νοεμβρίου 2015 με διευρυμένη πλειοψηφία αποφάσισε τα ακόλουθα:

α) καλείται η Κυβέρνηση να παρουσιάσει επίσημα και με κάθε λεπτομέρεια το πλάνο της επένδυσης, ώστε να γίνει σαφής και ξεκάθαρη σε όλους κάθε πτυχή του,

β) καλούνται σε κοινή συνεδρίαση τα τρία Δημοτικά Συμβούλια των αντίστοιχων όμορων Δήμων, ώστε να συζητηθούν όλα τα προβλήματα που υπάρχουν, οι εξελίξεις και οι προοπτικές και να ληφθούν αποφάσεις για Κοινή Δράση.

Ο Δήμος Αλίμου με την Απόφασή του καταγράφει ήδη συγκεκριμένες προτάσεις και προβληματισμό, με στόχο το γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο.

Ειδικότερα, γίνεται λόγος για σεβασμό στο περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής των κατοίκων, την ανοιχτή και ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών στο χώρο της επένδυσης, τις θέσεις εργασίας για τους πολίτες των όμορων Δήμων, την ισόρροπη ανάπτυξη και τα ανταποδοτικά ωφελήματα από το Κράτος και τον επενδυτή για τους Δήμους.

Χαρακτηριστικά η Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Είναι απολύτως αναγκαίο να μην μείνει ο Άλιμος παθητικός θεατής των εξελίξεων. Στις επικείμενες συζητήσεις με την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς θα θέσουμε επί τάπητος μεταξύ άλλων τις διεκδικήσεις σε σχέση με την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και της Μαρίνας Αλίμου, τη διευθέτηση των ορίων μεταξύ της έκτασης που ανήκει στην ‘Ελληνικόν Α.Ε.’ και του Δήμου Αλίμου, την παραμονή των δραστηριοτήτων που ήδη έχουμε εντός του χώρου, την παραχώρηση μικρής έκτασης για τη δημιουργία ‘τράπεζας γης’ της πόλης μας, ώστε να επιλυθούν χρόνιες πολεοδομικές εκκρεμότητες σε θέματα απαλλοτριώσεων, την παραχώρηση χώρων για κοινωνικές και πολιτιστικές χρήσεις (χώροι αθλητισμού, Αρχαιολογικό Μουσείο, Κέντρο Μελετών Θουκυδίδη, 10ο Δημοτικό Σχολείο, Καλλιτεχνικό Σχολείο, δομές δημοτικής διοίκησης κ.α.)».

 

«Απόλυτα θετική» θεωρεί το δημοτικό συμβούλιο Ελληνικού – Αργυρούπολης την απόφαση της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσουν στην υλοποίηση της επένδυσης στον χώρο του πρώην αεροδρομίου, «όπως αυτή καθορίζεται από τη σχετική συμφωνία που έχει υπογραφεί ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και στην ανάδοχο εταιρεία».

Μετά από συνεδρίαση που διήρκεσε 6 ώρες, το δημοτικό συμβούλιο, δέχθηκε την πρόταση του δημάρχου Γιάννη Κωσταντάτου, και αποφάσισε να προτείνει κοινή συνεδρίαση των δημοτικών συμβουλίων Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου, με την παρουσία του ΤΑΙΠΕΔ, της Ελληνικόν ΑΕ και του επενδυτή, «προκειμένου να μας παρουσιαστεί αναλυτικά η επένδυση (master plan) και να λάβουν γνώση οι φορείς των τριών πόλεων».

Στην ίδια απόφαση αναφέρεται πως «ο δήμος παραμένει σταθερός στις διεκδικήσεις του αναφορικά με τους φορείς που βρίσκονται μέσα στον χώρο του πρώην αεροδρομίου, τις δομές του δήμου και τις υπόλοιπες διεκδικήσεις που έχουμε θέσει αναλυτικά ως κόκκινες γραμμές στον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιο Πιτσιόρλα».

Η απόφαση υπέρ της επένδυσης του Ελληνικού, υπό τους όρους που θέτει η δημοτική αρχή, υπερψηφίστηκε από τους 25 εκ των 33 δημοτικών συμβούλων που συμμετείχαν στη συνεδρίαση.

 

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης από κοινού με τους Δημάρχους των δύο όμορων πόλεων, της Γλυφάδας κ. Γιώργο Παπανικολάου και της Αργυρούπολης-Ελληνικού κ. Γιάννη Κωνσταντάτο θα προχωρήσουν σε κοινές πρωτοβουλίες, όπως η καταγραφή όλων των προαπαιτούμενων που θέτουν οι Δήμοι για την επένδυση, η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, κοινή συνέντευξη Τύπου κ.α.

 

Στις 8 Νοεμβρίου 2015 σε συνέντευξή του στο MEGA ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου), κ. Στέργιος Πιτσιόρλας ανακοίνωσε επισήμως σχετικά με την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού ότι ο διαγωνισμός έχει τελειώσει, ο πλειοδότης έχει αναδειχθεί και θα αρχίσει άμεσα η υλοποίηση της σύμβασης.

 

Σε κοινή συνέντευξή τους, στο ΣΚΑΙ οι δήμαρχοι Αλίμου και Γλυφάδας επισημαίνουν την ανάγκη δημόσιας διαβουλευσης για το έργο, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση και δεν έχει εγκριθεί απο την Βουλή με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής να μην μπορεί να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.

Επίσης οι δήμαρχοι ζητούν κοινή συνεδρίαση όλων, ώστε να τους παρουσιαστεί αναλυτικά απο την πολιτεία, τι πρόκειται να γίνει με το Ελληνικό, ώστε να εξεταστούν όλες οι παράμετροι.

"Υπάρχει η διάθεση απο το ΤΑΙΠΕΔ, ώστε στην ευρύτερη περιοχή να υπάρξει μια σοβαρή λγική ανταποδοτικότητας" επεσήμανε ο κ Παπανικολάου εκφράζοντας παράλληλα τους φόβους ότι τελικά δεν θα μπορέσει να γίνει η επέκταση του ΜΕΤΡΟ έως τη Γλυφάδα και η υπογειοποίηση της παραλιακής έως τον Άλιμο και την Γλυφάδα.


casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube