Στον Αστερα της Βουλιαγμενης φιλοξενείται η 21χρονη Γεζίντι από το Ιράκ Nada Murad Basee Taha που πέρασε τρεις μήνες ως αιχμάλωτη σκλάβα πάνω από δώδεκα μαχητών του Ισλαμικού Κράτους και σήμερα την υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η 21χρονη κοπέλα που κατόρθωσε να ξεφύγει από τους βασανιστές της και γλίτωσε τη ζωή της, περιέγραψε τις συγκλονιστικές εμπειρίες από τη ζωή της στον Πρόεδρο, αφού τον ευχαρίστησε για την «ευκαιρία», όπως είπε, να εκφράσει τα δεινά που υφίσταται ο λαός της.

«Εγώ είχα την τύχη να γλιτώσω, από τις δυνάμεις του Daesh (Ισλαμικού Κράτους) μεταξύ των χιλιάδων κοριτσιών που είχαν απαχθεί. Το Daesh μας επιτέθηκε στις 3 Μαρτίου του 2014. Σκότωσαν τους άντρες και πήραν τα παιδία. Tους πήραν στα στρατόπεδά τους, στις βάσεις τους στη Μοσούλη στην Συρία και αλλού και μας οδήγησαν προς τους πολεμιστές σε διάφορα σημεία», ξεκίνησε τη διήγηση η κοπέλα και συνέχισε: «Κάθε μέρα μας πωλούσαν σε άνδρες του Daesh είτε της Συρίας είτε του Ιράκ. Εγώ δεν έμεινα πολύ καιρό, έμεινα τρεις μήνες, αλλά με πήρανε πάνω από δώδεκα αγωνιστές ή πολεμιστές, αντάρτες».

Η 21χρονη Nada Murad Basee Taha

«Πήρανε τα αδέλφια μου, σκότωσαν τους συναδέλφους μου, τους συναγωνιστές μου και με κρατούσαν αιχμάλωτη. Πέρασε ένας χρόνος από τότε, αλλά αυτές οι πράξεις συνεχίζονται μέχρι σήμερα, εις βάρος πολλών μειονοτήτων. Μέχρι αυτή τη στιγμή υπάρχουνε 3.400 άτομα τα οποία κρατούνται και είναι Σύριοι ή Ιρακινοί. Το 40% των περιοχών που κατοικούμε, ακόμα είναι υποδουλωμένο υπό την κατοχή αυτών των δυνάμεων. Ακόμα και στα μέρη τα οποία απελευθερώθηκαν, ο λαός μου δε θέλει να επιστρέψει γιατί έχουν πλήρως καταστραφεί και ισοπεδωθεί. Σας απευθύνω έκκληση να μεταφέρετε τη φωνή μου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι παρά την παρέλευση αυτού του έτους, συνεχίζονται και βρίσκονται υπό κατοχή, υπό ομηρία χιλιάδες γυναίκες και μικρά παιδιά. Αυτό που ζητάμε είναι να απελευθερωθεί το υπόλοιπο τμήμα των εδαφών μας και να επιστρέψουν ελεύθερες οι γυναίκες και τα παιδιά στη Συρία, στο Ιράκ, στα εδάφη τα οποία ζούσαμε» δήλωσε στον κύριο Παυλόπουλο.

Είστε ένα «σύμβολο γενναίας υπεράσπισης της αξίας και της αξιοπρέπειας του Ανθρώπου» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην 21χρονη Γεζίντι και τόνισε: «Από εδώ, την Ελλάδα, που είναι κοιτίδα της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού, στέλνουμε μαζί προς κάθε κατεύθυνση, και ιδίως προς την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, το μήνυμα ότι στο επίκεντρο της σύγχρονης Δημοκρατίας και το σύγχρονου Πολιτισμού είναι ο Άνθρωπος, και αυτόν πρέπει να υπερασπισθούμε. Οι στυγνοί εγκληματίες του Daesh, μέσα και από την γενοκτονία των Γεζίντι, είναι για εμάς εχθροί της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού και διαπράττουν εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. Και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπισθούν άμεσα και αποτελεσματικά. Να μεταφέρετε πάντα αυτό το μήνυμα παντού, μέχρι το έγκλημα να σταματήσει.
Η Ελλάδα και ο Ελληνικός Λαός, που πολλά δεινά έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν τους, να ξέρετε ότι σε αυτόν τον αγώνα θα είναι εδώ, πάντα παρόντες».

 Η ιστορία της 21χρονης Γεζίντι από το Ιράκ Nada Murad Basee Taha είναι πραγματικά συγκλονιστική, καθώς περιγράφει ανάγλυφα σε συνέντευξή της στο Mega Channel τις φρικαλεότητες που διαπράττονται εις βάρος των γυναικών στις περιοχές που κατέχουν οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους.

Η περιπέτειά της ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2014. Ήταν 3 Αυγούστου όταν οι άνδρες του Ισλαμικού Κράτους εισέβαλαν στο χωριό της.

«Για δέκα ημέρες ήμασταν πολιορκημένοι στο χωριό μας. Μετά μας χώρισαν σε άνδρες γυναίκεις και παιδιά. Σκότωσαν τους ηλικιωμένους άνδρες και γυναίκες. Μεταξύ τους και την οικογένεια της. Τους νεαρούς άντρες τους έστειλαν σε στρατόπεδα για να τους εξισλαμίσουν και να τους κάνουν τζιχαντιστές. Τις 150 γυναίκες τις πήραν μαζί τους για να τις κάνουν σκλάβες του σεξ».

Στην συνέχεια μιλά για την κόλαση που έζησε ως σκλάβα του σεξ: «Αυτός που με διάλεξε ήταν αξιωματικός. Με πήγε στο διοικητήριο. Αυτός ήταν ο πρώτος άνδρας που με βίασε. «Όταν μας έβαζαν στο διοικητήριο μας βίαζε αρχικά ο πρώτος και μετά οι υπόλοιποι. Όλοι όσοι βρίσκονταν στο δωμάτιο. Με βίασαν με τρόπο που δεν το βάζει ο νους του ανθρώπου»

«Μετά μου ζήτησαν να αλλαξοπιστήσω. Όμως ακόμα και αν άλλαζα την πίστη μου δεν θα με άφηναν. Χρησιμοποιούν το Ισλάμ για να κάνουν δολοφονίες εισβολές και σκοτωμούς. Θέλουν έτσι να πάρουν και άλλους μουσουλμάνους μαζί τους».

Ερωτώμενη για το πως κατάφερε να διαφύγει, η Nada διηγείται: «Μετά από 12 βιασμούς, ο τελευταίος βιαστής μου ήταν οδηγός. Με πήρε και με πήγε σε ένα σπίτι όπου θα ήμασταν μόνοι μας. Μείναμε εκεί δύο μέρες. Μετά θα πηγαίναμε σε άλλη περιοχή. Το βράδυ όμως αυτός βγήκε από το σπίτι και εγώ κατάφερα να αποδράσω».

«Μπήκα σε ένα σπίτι στη Μοσούλη. Ήταν μία οικογένεια μουσουλμάνων. Τους ζήτησα βοήθεια. Ζήτησα να με γλιτώσουν. Έζησα μαζί τους για δύο εβδομάδες μέχρι να μου βγάλουν χαρτιά. Τελικά έβγαλαν χαρτιά στο όνομα της γυναίκας του. Με έντυσαν με μπούρκα και με πήγαν στα σύνορα με το Κουρδιστάν.

Εδώ και τρεις μήνες η Νάντια ζει στην Γερμανία. Της έδωσαν άδεια παραμονής και την βοήθησαν να ξεκινήσει τις σπουδές της. Της λείπει πολύ η οικογένειά της και το χωριό της. Όμως ξέρει ότι τα πράγματα δεν θα είναι ποτέ τα ίδια.

Το μόνο που της δίνει δύναμη είναι ότι μάχεται εναντίον των φανατικών τζιχαντιστών στο όνομα και το πλευρό των γυναικών της περιοχής που υποφέρουν.

 


casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube