Η αναζήτηση της «χαμένης αδελφής» συνεχίζεται στο Island Art& Taste, στην Βάρκιζα, εως τις 30 Ιουνίου με την έκθεση φωτογραφίας της Αμαλίας Σωτηροπούλου.
Η φωτογράφος Αμαλία Σωτηροπούλου αναφέρει για την έκθεσή της: Το όραμα μου ήταν να φέρω έστω εικονικά στη χώρα μου την μοναχική, ξενιτεμένη Καρυάτιδα, που το 1803 άρπαξε ο λόρδος Έλγιν και την πήγε στο Λονδίνο. Την επισκέφτηκα σε μια αίθουσα του Βρετανικού Μουσείου, δίπλα στα γλυπτά του Παρθενώνα όπου μετρούσε την μοναξιά της. Μέσα από την έκθεση μου θέλω να τονίσω ότι το όποιο βάρος το σηκώνουμε όλοι μας. Φέρνω λοιπόν την Καρυάτιδα εικονικά για να γνωρίσει την Ελλάδα του 2014 στηρίζοντας την οροφή της.»
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή όπως τόνισε στο NotosNet η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου μετά από πρωτοβουλία της πραγματοποιήθηκε καλλιτεχνικό δρώμενο - διαμαρτυρία, για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο .
Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο NotosNet η κα Θεοδωρίδου συνοδευόμενη από έξι πανέμορφες Ελληνίδες ντυμένες στα λευκά, ως άλλες Καρυάτιδες, μπήκαν στο Βρετανικό Μουσείο αναζητώντας την χαμένη «αδερφή τους». Την ίδια ώρα η ασφάλεια του μουσείου προσπάθησε να ακινητοποιήσει τις κοπέλες που σκηνοθέτησε η Έλντα Πανοπούλου, αλλά ο διεθνούς φήμης μαέστρος Θεόδωρος Ορφανίδης τόνισε , στην ασφάλεια του μουσείου, ότι η αποστολή αναζητά τη χαμένη αδερφή της.
Αμέσως όλα τα στόματα σίγησαν καθώς υπήρξε έντονη συγκίνηση και ακουγόντουσαν μόνο τα κλίκ από τις φωτογραφικές μηχανές.
Η συγκίνηση ήταν απερίγραπτη όταν η αποστολή βρήκε την χαμένη Καρυάτιδα. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το δρώμενο- διαμαρτυρία, κάποιοι εργαζόμενοι του Βρετανικού μουσείου τόνισαν στην Ελληνική αποστολή ότι είναι υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών.
Τέλος, λίγο πριν αποχωρήσουν τοποθέτησαν σημαίες στο Χάιντ Πάρκ αναγράφοντας "είμαι Ελληνίδα και θέλω να γυρίσω πίσω"