Τα μέλη της οικογένειας της έχουν υποστεί σοκ, ενώ η αστυνομία προσπαθεί πλέον να λύσει το γρίφο του μυστηρίου που οδήγησε την 15χρονη Α από το Παλαιό Φάληρο στην αυτοκτονία.
Η αντίστροφη μέτρηση για την μαθήτρια της Γ΄ γυμνασίου ξεκίνησε όταν χτύπησε το τελευταίο κουδούνι στο σχολείο της. Η 15χρονη μάζεψε γρήγορα τα πράγματα της και αποχαιρέτησε τις συμμαθήτριες της. Πριν όμως περάσει την εξώπορτα του σχολείου της, εκμυστηρεύτηκε στις κολλητές της, τι σκόπευε να κάνει λίγη ώρα αργότερα. Οι φίλες της πανικόβλητες αμέσως προσπάθησαν να ενημερώσουν την μητέρα της. Την εντόπισαν στο χώρο της εργασίας της κι όταν της ανέφεραν την ενέργεια στην οποία θα προχωρήσει το παιδί της, τότε αυτή προσπάθησε να φτάσει όσο το δυνατόν συντομότερα στο σπίτι της.

Παρότι έκανε το παν για να αποτρέψει το μοιραίο, δεν τα κατάφερε. Φτάνοντας στο υπαίθριο πάρκινγκ που βρίσκεται στην πίσω πλευρά της πολυκατοικίας που διαμένει μαζί με την οικογένεια της, αντίκρισε το φρικιαστικό θέαμα. Την κόρη της να κείτεται νεκρή.
Η 46χρονη μητέρα δεν άντεξε. Λύγισε και χρειάστηκε η βοήθεια των γειτόνων της για να μεταφερθεί στο διαμέρισμά της. Λίγη ώρα αργότερα έφτασε και ο πατέρας του 15χρονου κοριτσιού μαζί με τον μεγαλύτερο αδερφό της. Κανένας τους δεν μπορούσε να πιστέψει το άσχημο παιχνίδι που τους επιφύλαξε η μοίρα. Αν και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση κατάφεραν να απαντήσουν σε ορισμένες ερωτήσεις των αστυνομικών, οι οποίοι αναζητούν να βρουν τα αίτια που οδήγησαν την 15χρονη στην αυτοκτονία. Έτσι εκτός από τους γονείς και τον αδερφό της τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουν στις αστυνομικές αρχές και οι συμμαθητές της προκειμένου να βρεθούν οι απαντήσεις που θα δώσουν τη λύση στην ασύλληπτη τραγωδία.
Την ίδια ώρα οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν με τα καλύτερα λόγια τόσο για την 15χρονη, όσο και για την οικογένεια της. Η άτυχη κοπέλα έμενε στην περιοχή μαζί με τους γονείς της και τον αδερφό της τα τελευταία 12 χρόνια. Ο 52χρονος πατέρας της που είναι εργολάβος οικοδομών έχει χτίσει και την πολυκατοικία στην οποία διαμένει η οικογένεια του, ενώ η 46χρονη μητέρα της εργάζεται στα κεντρικά γραφεία γνωστής επιχείρησης που δραστηριοποιείται στο χώρο των παιδικών παιχνιδιών. Ο 22χρονος αδερφός της σπουδάζει και μάλιστα αυτή τη περίοδο βρίσκεται στο πρώτο έτος του μεταπτυχιακού του. Η 15χρονη ήταν ιδιαίτερη αγαπητή στη γειτονία της, καθώς όλοι κάνουν λόγω για ένα χαμογελαστό και ευγενικό κορίτσι.

Από την ώρα που έγινε γνωστή η τραγωδία, πολλοί συμμαθητές και συμμαθήτριες του 15χρονου κοριτσιού έσπευσαν στην πολυκατοικία που διέμενε, εκφράζοντας την οδύνη τους, ενώ κάποια από τα παιδιά άφησαν λουλούδια στο σημείο. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι οι φίλοι της όπου μέσω του facebook την αποχαιρετούν με συγκινητικά μηνύματα. «Καλό ταξίδι κοριτσάκι μου», «Δε θα σε ξεχάσω ποτέ», «Μα γιατί τόσο... άδικα. Καλό παράδεισο κοριτσάρα μου», είναι μερικά από τελευταία αντίο στην μελαχρινή κοπέλα.

Κάποια από αυτά, όπως της κολλητής της φίλης, «ραγίζουν» ακόμα και τις πιο σκληρές καρδιές.

«Γλυκιά μου, έχω συγκλονιστεί από την απόφαση που πήρες. Σου το είπα κι από κοντά ότι είσαι εξαιρετικό κορίτσι. Χάζευα τις φωτογραφίες μας από το καλοκαίρι κι ένιωσα όπως ακριβώς ένιωθα όταν σε είχαμε κοντά μας! Σε ευχαριστώ για το χρόνο που μοιράστηκες μαζί μας! Ελπίζω να ησύχασες από ότι σε βασάνιζε! Σου στέλνω το πιο γλυκό μου φιλί για αποχαιρετισμό αλλά χωρίς να θέλω να σε κρίνω. Πολυ νωρίς μου φαίνεται ρε γαμώτο!».

Με την «Ιθάκη» του Κωνσταντίνου Καβάφη η Ειρήνη, επέλεξε να αποχαιρετήσει την 15χρονη φίλη της, που το μεσημέρι της Τετάρτης αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της μετά τη βουτιά στο κενό από το διαμέρισμα του πέμπτου ορόφου στο Παλαιό Φάληρο όπου διέμενε με την οικογένειά της, η Ειρήνη.

Η νεαρή κοπέλα τονίζει μεταξύ άλλων, πως η 15χρονη ήταν πάντα με το χαμόγελο στα χείλη και πως πάντα έλεγε στις φίλες της να βλέπουν την θετική πλευρά των πραγμάτων. Όμως όπως αποδείχτηκε τελικά δεν μιλούσε για τα... προβλήματα που βασάνιζαν την ίδια και που μάλλον είναι αυτά που την οδήγησαν στην αυτοκτονία.


«Την ήξερα την κοπέλα από 6 χρονών. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα που κανένας δεν κατάλαβε πως έφυγε. Έξω από το σπίτι της πάνω από 40 άτομα εκ των οποίων και εγώ θρηνούσαμε πάνω από το σημείο που άφησε την τελευταία της πνοή η φίλη μας.

Ήταν μια κοπέλα πάντα με το χαμόγελο στα χείλη και πάντα μας έλεγε να βλέπουμε τη θετική πλευρά των πραγμάτων όμως αποδείχθηκε ότι δεν μιλούσε για τα προβλήματά της και έκανε την τελευταία πτώση που της κόστισε την ίδια της ζωή.

Η φίλη μας λοιπόν, υποταγμένη από τους νόμους του αδυνάτου μαζί με την πτώση της πήρε μαζί και τους δαίμονές της που την οδήγησαν στο να φύγει τόσο νέα.

Ότι και να πω είναι λίγο.

Όταν ήμουν πάνω από την ανθοδέσμη με τα λουλούδια που σου πήραμε και κάναμε ενός λεπτού σιγή για σένα σκέφτηκα ότι τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο.

Ένα άλυτο μυστήριο παραμένει η αυτοκτονία σου και οι παράγοντες που σε οδήγησαν στο να χαθείς στην άβυσσο τόσο νέα. Υποσχόμαστε όμως, υποσχόμαστε ότι δεν θα σε ξεχάσουμε.
Μέχρι να λύσουμε το άλυτο μυστήριο της αυτοχειρίας σου δεν θα κοιμόμαστε τα βράδια. Μόνο θα προσευχόμαστε, θα προσευχόμαστε να έχεις ένα καλό ταξίδι προς τον παράδεισο γιατί σίγουρα χρειάζονται έναν άγγελο εκεί πάνω.


Το μόνο που θέλω να πω πριν σιωπήσω για πάντα είναι αυτό:

Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,
να εύχεσαι νά ναι μακρύς ο δρόμος,
γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι,
τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις,
αν μέν’ η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή
συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,
αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,
αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου.

Να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος.
Πολλά τα καλοκαιρινά πρωιά να είναι
που με τι ευχαρίστησι, με τι χαρά
θα μπαίνεις σε λιμένας πρωτοειδωμένους·
να σταματήσεις σ’ εμπορεία Φοινικικά,
και τες καλές πραγμάτειες ν’ αποκτήσεις,
σεντέφια και κοράλλια, κεχριμπάρια κ’ έβενους,
και ηδονικά μυρωδικά κάθε λογής,
όσο μπορείς πιο άφθονα ηδονικά μυρωδικά·
σε πόλεις Aιγυπτιακές πολλές να πας,
να μάθεις και να μάθεις απ’ τους σπουδασμένους.

Πάντα στον νου σου νάχεις την Ιθάκη.
Το φθάσιμον εκεί είν’ ο προορισμός σου.
Aλλά μη βιάζεις το ταξείδι διόλου.
Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει·
και γέρος πια ν’ αράξεις στο νησί,
πλούσιος με όσα κέρδισες στον δρόμο,
μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη.

Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι.
Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στον δρόμο.
Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια.

Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν.
Θα σε θυμάμαι πάντα

Ειρήνη»


casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube