O Ορέστης Καρύδας, ένας από τους πιο ταλαντούχους νέους ηθοποιούς, ξεχώρισε από πολύ μικρή ηλικία αφού συμμετείχε πάντα στις θεατρικές ομάδες του σχολείου της Βουλιαγμένης όπου φοιτούσε. 

Ήταν από τους καλύτερους μαθητές, σεμνός και γλυκός. Πάντα διάβαζε γιατί έτσι έπρεπε... αλλά το μυαλό του πάντα ήταν στο θέατρο. 

Πλέον είναι απόφοιτος υποκριτικής του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν και θεωρίας της τέχνης της ΑΣΚΤ, ο ηθοποιός, χορευτής, τραγουδιστής, επιμελητής και video artist Ορέστης Καρύδας είναι ένα από τα πλέον υποσχόμενα ταλέντα της γενιάς του.

 

Το grekamag τον συνάντησε στο υπέροχης αισθητικής σπίτι του στη Βούλα και μίλησε για όλα.

 

Orestis Karydas 01

Πώς αποφάσισες να γίνεις ηθοποιός;

Δε νομίζω ότι ήθελα να κάνω κάτι άλλο, δεν μπορώ να υπάρξω χωρίς αυτό. Οι προσλαμβάνουσές μου ήταν πάντα τέτοιες που με οδηγούσαν στο να εκθέτω τον εαυτό μου με κάποιον τρόπο. Μεγάλωσα σε έναν καλλιτεχνικό χώρο, πάντα ήμουνα πάνω σε σκηνές ή πίσω από τις σκηνές.

Τι κάνεις φέτος;

Κάνω τον πρίγκιπα στην παιδική σκηνή του θεάτρου Κιβωτός, σε σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη, Το μαγικό κλειδί της Πηνελόπης Δέλτα. Παράλληλα παίζω στο 104 στο Ο Θεός βαριέται τώρα τελευταία σε σκηνοθεσία Μαργαρίτας Γεωργιάνη είναι μια ωραία κωμωδία ένα έργο του Πέτρου Κουμπλή, ένα σύγχρονο έργο. Κάνω τη συνείδηση του Θεού, βρίσκομαι στη σκηνή με όποιον τρόπο αντιλαμβάνομαι εγώ και χρησιμοποιώ τα μέσα, είναι εν μέρει αυτοσχεδιαστικό, χρησιμοποιώ τον λόγο τη φωνή και το σώμα για να πω τη δική μου αλήθεια μέσα από το υπαρξιακό ταξίδι που πραγματεύεται το έργο.

Στη δουλειά σου χρειάζεται τύχη, ταλέντο, δουλειά;

Σίγουρα πρέπει να υπάρχει ταλέντο ένα φως που θα σε οδηγεί κάπου. Σίγουρα πρέπει να υπάρχει τύχη και να είσαι λίγο έξυπνος και δεκτικός στα πράγματα. Αυτά είναι τα συστατικά που χρειάζεσαι και βέβαια να αγαπάς αυτό που κάνεις εννοώ αν δεν το λατρεύεις όχι μόνο δεν το αγαπάς δεν μπορείς να το κάνεις. Να γνωρίσεις τους κατάλληλους ανθρώπους και να σε εμπιστευτούν οι κατάλληλοι άνθρωποι να έχεις την τύχη να δουλέψεις με ανθρώπους που θα σε οδηγήσουν σε έναν δρόμο αλήθειας.

Μέσο χρειάζεται;

Ποτέ δε χρησιμοποίησα κανένα μέσο γιατί θα μπορούσα να έχω και είχα, αλλά δεν το χρησιμοποίησα ποτέ, στο υπόσχομαι. Είναι σημαντικό αλλά δεν είναι και το παν.

Κρίση, πως την αντιμετωπίζεις; Με πόσα ευρώ περνάς την εβδομάδα;
Κάνοντας τέχνη, με έχει επηρεάσει σίγουρα στον τρόπο που πληρώνομαι. Περνάω με 5 μέχρι 500 ευρώ, προσπαθώ με λιτότητα και είναι και ο στόχος μου αυτός γιατί δε γίνεται και αλλιώς. Η κρίση είναι κάτι εντάξει και τι έγινε; Συνέβη και θα τελειώσει ελπίζω, αλλά υπάρχει και πόσο μάλλον στους καλλιτεχνικούς χώρους που είναι ένα είδος πολυτέλειας.

Ποια η σχέση σου με το χρήμα; Δόξα ή χρήμα;

Ευτυχία θέλω, ίσως λίγο υστεροφημία. Η δόξα δε με πολυενδιαφέρει προτιμώ να είμαι ήσυχος όπως με βλέπεις.

Ένα τρελό σου όνειρο.

Μια μικρή καριέρα στο εξωτερικό, όχι σταρ του χόλιγουντ, να δείξω αυτό που εγώ κάνω σε ένα διεθνές κοινό. Το κοινό στην Ελλάδα είναι αυτό που είναι θα ήθελα να πειραματιστώ και με κάποιο άλλο. Σε ταινία ή σε μια παράσταση. Μου αρέσει να καταπιάνομαι με διάφορα πράγματα, βαριέμαι να κάνω ένα πράγμα κάθε φορά και η καλλιτεχνική έκφραση μου το προσφέρει αυτό.

Τι είναι η Τέχνη για σένα;

Είναι ένας διακόπτης που θέτω σε λειτουργία για να μπορώ να είμαι ευτυχισμένος για να νιώθω ότι υπάρχω, η κινητήριος δύναμη για να υπάρχω. Περισσότερο κάνω τέχνη, γιατί είμαι όλη τη μέρα στο θέατρο και με κουράζει και να βλέπω, γιατί είναι η δουλειά μου.

Έχεις κάποιον που θαυμάζει στη δουλειά σου, που σε εμπνέει;

Αγαπάω πάρα πολύ τον χορογράφο μου τον Πέτρο Γάλια, με έχει οδηγήσει σε πολύ ωραίους δρόμους μέσα στο performing και τον εκτιμώ πολύ γι’ αυτό. Εκτιμώ τους περισσότερους ηθοποιούς που υπάρχουν στην Ελλάδα έχουμε πολύ καλό δυναμικό ηθοποιών.

Σε ενδιαφέρει να φτιάξεις κάτι δικό σου;

Χορογραφώ παραστάσεις, χορογραφώ την ομάδα Όπερ(ο). Όποτε μου δίνεται η ευκαιρία και το κάνω για να εκθέτω τον εαυτό μου, να δω αν μπορώ να το κάνω. Δεν ξέρω αν είμαι ικανός ακόμη. Μου αρέσει και η γραφή, γράφω παραμύθια. Αυτό που κυρίως θέλω να φτιάχνω είναι εμένα πάνω στη σκηνή.

Τι ρόλο παίζει ο έρωτας στη ζωή σου;

Σημαντικό, καίριο, είναι το 50% της ύπαρξής μου! Με κινεί αλλά και με μπλοκάρει και με οδηγεί σε μονοπάτια πολύ ευχάριστα, είναι και επικίνδυνος. Έχω δεχτεί την απόρριψη αρκετές φορές, μου αρέσει να με απορρίπτουν είναι σαν να σε ακυρώνουν και να βρίσκεις πάλι τον εαυτό σου.

Έχεις κάνει κάτι τρελό για τον έρωτα;

Έχω κάνει πολλά, έχω εκτεθεί ανεπανόρθωτα! Έχω παρακολουθήσει και με έχουνε πιάσει και αυτό είναι ξεφτιλίκι, αλλά δεν μπορούσα να μην το κάνω γιατί καμιά φορά αυτές οι μικρές κατινιές είναι που σου δίνουν και λίγο ζωή, κίνητρο και φλόγα. Δεν μπορώ να το ελέγξω είμαι πολύ ζηλιάρης όταν είμαι τρελά ερωτευμένος.

Πότε τελειώνει μια σχέση;

Όταν δε θες να μυρίσεις πια τον άλλον, να αγγίξεις τον άλλον να γευτείς τον άλλον.

Κάνεις εύκολα φίλους;

Ναι. Και έχω πολλούς φίλους, αλλά οι σταθερές μου οι φίλες είναι τρεις και τις αγαπώ πολύ, είμαστε μαζί από μικρά και δεν τις αλλάζω με τίποτα, για μένα η φιλία είναι το παν. Κι αν έφευγα εξωτερικό ξέρω σίγουρα ότι μία από αυτές θα έρχόταν μαζί μου.

Χορεύεις όταν βγαίνεις;

Χορεύω σαν τρελός μέχρι να ιδρώσουν τα πάντα μέσα μου. Αυτοί που δεν χορεύουν τους αγνοώ. Εμένα μου αρέσει να χορεύω όπου και να είμαι ότι και να κάνω.

Θα έφευγες από την Ελλάδα αν έβρισκες κάποια δουλειά έξω;

Ναι, δε νιώθω δεμένος με την Ελλάδα, δένομαι με τους ανθρώπους δε δένομαι με τον τόπο. Αγαπώ πολύ την Ελλάδα και την θεωρώ πανέμορφη, γεμάτη φως και ενέργεια καταπληκτική. Μου αρέσει όμως να γνωρίζω και άλλους πολιτισμούς .

Αν δεν ήσουν ηθοποιός τι θα ήθελες να ήσουν;

Αν και δυσκολεύομαι ευτυχώς να σκεφτώ κάτι άλλο. Αρχιτέκτονας ή επιχειρηματίας.

Τι σε κάνει να σηκώνεσαι το πρωί από το κρεβάτι;

Η δουλειά. Ξυπνάω πάντα με πολύ όρεξη, δεν έχω το περιθώριο να πέφτω ψυχολογικά, γιατί σηκώνομαι και τρέχω απευθείας στο θεατρο. Το φάρμακο στην κατάθλιξη είναι δουλειά, δουλειά, δουλειά!

Τι εύχεσαι για τον εαυτό σου;

Να μάθω και να γνωρίσω όλα όσα υπάρχουν σε αυτόν τον κόσμο. Με αγχώνει πολλές φορές ότι θα μου τελειώσει ο χρόνος και δεν ξέρω αν θα προλάβω να κάνω όλα αυτά που θέλω. Να ακούσω όλες τις μουσικές που υπάρχουν, να δουν όλες τις παραστάσεις, να διαβάσω όλα τα κείμανα και να μάθω όσα περισσότερα μπορώ πριν πεθάνω.

Αποτέλεσμα εικόνας για ορεστης καρυδας


casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube