Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ετοιμάζει φοροκαταιγίδα για τη μεσαία τάξη εξαπέλυσε από το ΕΒΕΑ ο Αντώνης Σαμαράς, που μίλησε σε εκπροσώπους επιχειρηματικών φορέων. Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για μείωση του ΕΝΦΙΑ και της φορολογίας των επιχειρήσεων και υπογράμμισε ότι θα καταργηθεί ο αναχρονιστικός νόμος που ποινικοποιεί τις οφειλές των αυτο-απασχολούμενων ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ.
Νωρίτερα η ΝΔ, με μια λιτή ανακοίνωση έκανε γνωστό ότι προσχωρεί στο κόμμα ο πρώην βουλευτής Πέτρος Μαντούβαλος
Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε το απόγευμα της Δευτέρας ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπου έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.
Η συνάντηση, που δεν είχε ανακοινωθεί, έγινε εν μέσω σεναρίων ότι ο κ. Αβραμόπουλος μπορεί να προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο έλληνας επίτροπος διέψευσε κατηγορηματικά αυτά τα σενάρια.
Ερωτηθείς σχετικά με τα σενάρια που τον εμφανίζουν ως πιθανό υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας με πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι σε όλες αυτές τις φήμες δεν χρειάζεται να κάνει κανένα σχόλιο.
«Είμαι επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου με ευσυνειδησία, ανταποκρινόμενος στην αποστολή που μου έχει αναθέσει η Ευρώπη στο όνομα των Ευρωπαίων και βεβαίως των Ελλήνων πολιτών» τόνισε, ενώ σε επόμενη σχετική ερώτηση απάντησε πως «δεν έχει τεθεί ποτέ τέτοιο θέμα».
Ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε πως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για όλα τα θέματα που χειρίζεται, τα θέματα ασφάλειας, μετανάστευσης και ιθαγένειας και πως έκαναν μια γενική επισκόπηση για όσα συμβαίνουν στον ευρωπαϊκό χώρο.
«Βρίσκομαι εδώ με την ειδικότητα του επιτρόπου και δεν μου επιτρέπεται να εμπλακώ στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, αλλά έχοντας πάντα και την ιδιότητα του στελέχους της ΝΔ. Κι έτσι ευχήθηκα στον πρωθυπουργό καλή επιτυχία στις επικείμενες εκλογές. Πάντοτε σημειώνοντας ότι πρέπει να κρατηθεί σταθερή η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας» ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος.
Σε ερώτηση για τη χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας και τη σχετική πρόταση Γιούνκερ, είπε ότι είναι κάτι που όλες οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου επιδιώκουν εδώ και καιρό και «βεβαίως και η ελληνική κυβέρνηση όλη αυτή την περίοδο που προηγήθηκε και μέχρι το επόμενο Συμβούλιο Κορυφής έχει δώσει το δικό της αγώνα». Σημείωσε επ’ αυτού ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί στο Συμβούλιο Κορυφής και πως δεν είναι κάτι που αποφασίζει η Κομισιόν.