Ανανεωμένη κατά 45% είναι η νέα Βουλή που ορκίστηκε σήμερα στις έντεκα το πρωί καθώς από τους 300 βουλευτές οι 134 είναι νεοεκλεγέντες. 

Στα στιγμιότυπα συγκαταλέγεται η είσοδος στην Ολομέλεια του κ. Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργός. Ο ίδιος αμέσως έσπευσε να χαιρετήσει τον κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δεν σηκώθηκε από τη θέση του, και τον γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Πέραν αυτών, για πρώτη φορά πλην ΚΚΕ υπήρξε στην Ολομέλεια και πολιτικός όρκος. Ειδικότερα, αμέσως μετά τον καθιερωμένο αγιασμό θα ορκιστούν οι βουλευτές που θα επιλέξουν θρησκευτικό όρκο: Ευαγγέλιο για τους έλληνες ορθόδοξους χριστιανούς και Κοράνι για τους τρεις έλληνες μουσουλμάνους ενώ αμέσως μετά θα δοθεί ο πολιτικός όρκος.

Η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αύξησε την δύναμή της κατά 78 βουλευτές σε σχέση με τις εκλογές του 2012. Πλέον, αριθμεί 149 βουλευτές, 105 άνδρες και 44 γυναίκες. Από αυτούς οι 61 είχαν εκλεγεί και το 2012 ενώ οι 87 είναι νεοεκλεγέντες.

Από την τελετή δεν θα μπορούσε να απουσιάσει και η σύζυγος του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα, η οποια βρέθηκε σε ένα από τα θεωρεία για να παρακολουθήσει άλλη μια σημαντική στιγμή του συντρόφου της.

Η ΚΟ της ΝΔ αριθμεί 76 και είναι μειωμένη κατά 53 βουλευτές σε σχέση με τις εκλογές του 2012. Οι 14 είναι νεοεκλεγέντες ενώ οι γυναίκες είναι μόλις δέκα. Για κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι έχουν προταθεί οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Γιάννης Βρούτσης και Αδωνης Γεωργιάδης, για γραμματέας ΚΟ ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και για αντιπρόεδρος Βουλής ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης.

Η Χρυσή Αυγή μείωσε την κοινοβουλευτική της δύναμη κατά μόλις έναν βουλευτή. Από τους 17 οι τέσσερις εκλέγονται για πρώτη φορά και οι δύο είναι γυναίκες.

Το «Ποτάμι» είναι το μόνο νέο κόμμα που εισέρχεται στην Βουλή. Η κοινοβουλευτική του δύναμη ανέρχεται σε 17 βουλευτές από τους οποίους οι τρεις είχαν εκλεγεί και το 2012 με την ΔΗΜΑΡ ενώ οι 4 είναι γυναίκες. Για την μια θέση του αντιπροέδρου της Βουλής που δικαιούται έχει προταθεί ο κ. Σπύρος Λυκούδης.

 

Κοινοβουλευτικό οκταήμερο «φωτιά» ξεκινά σήμερα με το διεθνές και εγχώριο ενδιαφέρον να εστιάζεται στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης. Εν μέσω των καταιγιστικών εξελίξεων που επιφέρει ο ευρωπαϊκός μαραθώνιος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη προκειμένου να επιτύχουν νέα συμφωνία με τους δανειστές, η κυβέρνηση θα κληθεί να παρουσιάσει στο Σώμα τον δικό της «οδικό χάρτη». Το τριήμερο των προγραμματικών που ξεκινά το ερχόμενο Σάββατο αποτελεί για την κυβέρνηση την πρώτη άσκηση ισορροπίας μεταξύ των προεκλογικών εξαγγελιών της και των ενδεχόμενων νέων δεδομένων που δημιουργούν οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις. Εταίροι, βουλευτές και κοινωνία θα έχουν το βλέμμα τους καρφωμένο στην Ολομέλεια προκειμένου να ακούσουν τις θέσεις των υπουργών για το ζήτημα του χρέους, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις επαναπροσλήψεις, το άνοιγμα της ΕΡΤ, την επαναχορήγηση της 13ης σύνταξης, την επαναφορά του κατώτατου μισθού, τις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα δάνεια» κ.α.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Σάββατο 6.2 η Πρόεδρος της Βουλής θα εγγράψει σε ειδική ημερήσια διάταξη την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας η οποία θα γίνει με την ολοκλήρωση πέντε ημερών, δηλαδή την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου. 

 

Ασφαλείς επιλογές στο ντύσιμό τους επέλεξαν οι περισσότερες κυρίες της Βουλής για την σημερινή ορκωμοσία της κυβέρνησης. Το άσπρο και το μαύρο επικράτησε στα γυναικεία σύνολα, αλλά η παρουσία που τράβηξε τα φλας των φωτογράφων ήταν εκείνη της Ουρανίας Μιχαλολιάκου, η οποία εξέπληξε με τις στιλιστικές της επιλογές. 


Όπως δεν την έχουμε ξαναδεί η κυρία Μιχαλολιάκου εμφανίστηκε με λευκό σακάκι, μπλε φούστα και μαύρο τοπ ασορτί με ψηλοτάκουνες γόβες. Η Donna Karan τσάντα που κρατούσε στο χέρι της δεν θα μπορούσε φυσικά να περάσει απαρατήρητη και ασχολίαστη...  





Πιο συγκρατημένη αυτή τη φορά η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέφθασε στη Βουλή, φορώντας ένα μακρύ μαύρο παλτό. 



Άκρως εντυπωσιακή η Ραχήλ Μακρή επέλεξε ένα ταγέρ με γεωμετρικά σχήματα στο σακάκι και μαύρη φούστα με πουκάμισο «εποχής» με μεγάλο φιόγκο στο λαιμό. Οι γόβες της σε μαύρο κλασικό τόνο. 



Την παράσταση έκλεψε η σικ εμφάνιση της Κατερίνας Μάρκου. Η κυρία Μάρκου επέλεξε να φορέσει μια δημιουργία σε χρωματικούς τόνους μπλε royal, συνδυάζοντας το σύνολο της με nude μυτερές γόβες. 



Η Όλγα Κεφαλογιάννη, «αρχοντική» όπως πάντα, επέλεξε να φορέσει σακάκι με βαθύ ντεκολτέ και κλος φούστα μέχρι το γόνατο, όλα σε γκρι τόνους. Τσάντα και γόβες στο απόλυτο μαύρο.  
 

Στα μαύρα και η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία επέλεξε ένα βαθύ μπλε μπλουζάκι για να «σπάσει» τη μονοτονία. 



Η Ελένη Γερασιμίδου κλασική επέλεξε ένα μακρύ καμηλό παλτό με ένα φλοράλ φουλάρι. 











casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube