Ραγδαια επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής. Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας από το απόγευμα της Κυριακής θα είναι η κάθετη πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο, η επικράτηση από τη Δευτέρα πολύ θυελλωδών ανέμων στο Αιγαίο και οι χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές.
Για την Αττική τα περισσότερα χιόνια θα πέσουν από το απόγευμα της Δευτέρας μέχρι αργά τη νύχτα.

Τα μεγαλύτερα ύψη χιονιού αναμένονται στα ανατολικά και τα βόρεια του νομού. Χιονοπτώσεις όμως θα σημειωθούν σχεδόν σε όλη την Αττική. Από την Τρίτη τα χιόνια θα περιοριστούν σημαντικά. Το κρύο όμως θα είναι τσουχτερό , το θερμόμετρο δε θα ξεπερνά στο κέντρο της πόλης τους 5 βαθμούς με τους βοριάδες να φτάνουν στον Ευβοϊκό και τα 9 μποφόρ. Το θερμόμετρο στην Αττική θα περάσει τους 10 βαθμούς ξανά μόλις την Παρασκευή.
Σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις σε όλες τις ορεινές, τις ημιορεινές αλλά και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής χώρας, σημαντική πτώση θερμοκρασίας (8 με 10 βαθμούς) και θυελλώδεις άνεμοι που η ένταση τους κατά τόπους θα φθάνει τα 8 με 9 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 09-02-2015
ΚΑΙΡΟΣ: ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ Η
ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ, ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΙΣ
ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ-ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΧΩΡΑΣ.
ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΥΚΝΕΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ
ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΡΧΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ
ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ
ΑΡΓΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 5 ΜΕ 7, ΒΑΘΜΙΑΙΑ 6 ΜΕ 8 ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ 9 ΚΑΙ ΣΤΟ
ΑΙΓΑΙΟ ΤΟΠΙΚΑ 10 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ. ΠΑΓΕΤΟΣ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ
ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ.

 

ΤΡΙΤΗ 10-02-2015
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ
ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ Η ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ
ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΙΣ ΝΟΤΙΟΤΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ-ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ,
ΕΝΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΕ ΟΡΕΙΝΕΣ-ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ
ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ. ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ
ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 6 ΜΕ 8, ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ 9 ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΤΟΠΙΚΑ 10 ΜΠΟΦΟΡ, ΜΕ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΤΩΣΗ. ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ
ΕΠΙΠΕΔΑ. ΠΑΓΕΤΟΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ
ΒΟΡΕΙΑ.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 11-02-2015 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 12-02-2015
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ
ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ Η ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ, ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ
ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ, ΕΝΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ
ΣΕ ΟΡΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΑΔΙΑΚΑ
ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ. ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ
ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ, ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
5 ΜΕ 7 ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ 8 ΠΙΘΑΝΩΣ ΤΟΠΙΚΑ 9 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΒΑΘΜΙΑΙΑ
ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, ΩΣΤΟΣΟ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΠΙΠΕΔΑ. ΠΑΓΕΤΟΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΚΑΙ
ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13-02-2015
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ
ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ Η ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ, ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ
ΟΡΕΙΝΑ, ΕΝΩ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ
ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ. ΣΤΗΝ
ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΛΙΓΕΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ, ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
5 ΜΕ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟ. ΠΑΓΕΤΟΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΚΑΙ
ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.

 

Σε ετοιμότητα τίθενται οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων για την υποστήριξη των αστέγων, λόγω των προβλέψεων για σημαντική επιδείνωση των καιρικών φαινομένων τις επόμενες ώρες. Θα παραμείνουν ανοιχτές όλο το 24ωρο δύο θερμαινόμενες αίθουσες:

- Η Λέσχη Φιλίας στη Γκράβα (Ταυγέτου 60 - τηλ. 210.2231419).
και το Γραφείο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας στον Κολωνό (Λένορμαν και Αλεξανδρείας 35 - Τηλ. 210.5157882).

Σημειώνεται, ότι καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου θα λειτουργεί γραμμή επικοινωνίας με τους δημότες στην τετραψήφια τηλεφωνική γραμμή 1595.

Επίσης, ανοικτό όλο το 24ωρο θα είναι το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (Σοφοκλέους και Πειραιώς 35).

Kλιμάκια του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων και των 16 συνεργαζόμενων φορέων και οργανώσεων, ξεκινούν τις επί τόπου παρεμβάσεις, μοιράζοντας κουβέρτες και τρόφιμα σε αστέγους συμπολίτες μας και με τη συνοδεία γιατρού και κοινωνικού λειτουργού θα ενημερώνουν, όσους το επιθυμούν, να μεταφερθούν σε θερμαινόμενους χώρους.

Aλλά και στο δήμο Πειραιά, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων ο Ξενώνας Αστέγων του δήμου «Η Ανακούφιση» δέχεται ήδη για φιλοξενία τους άστεγους της πόλης. Ο ξενώνας βρίσκεται στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση 19. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210.4133187.

Επίσης, τους άστεγους του Πειραιά θα δέχεται από τις 14:00 και για όσο διαρκέσει η κακοκαιρία και το Γυμναστήριο Παναγιώτης Σαλπέας που βρίσκεται στην Ακτή Ξαβερίου 1. Τηλέφωνο 210.4282231- 237.

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για την κατάσταση στον Έβρο, καθώς η στάθμη των υδάτων του ποταμού παρουσιάζει πολύ μικρή υποχώρηση.
Οι Αρχές δεν προχώρησαν σε ελεγχόμενη ανατίναξη του φράγματος κοντά στην περιοχή του Πόρου, αλλά σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς, η ανατίναξη θα προχωρήσει εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Την νύχτα που πέρασε οι τοπικές αρχές δεν έθεσαν σ' εφαρμογή το αρχικό σχέδιο που είχαν εκπονήσει για ελεγχόμενη ανατίναξη από το στρατό συγκεκριμένου φράγματος κοντά στην περιοχή του Πόρου ώστε να διοχετεύσουν την κοίτη του ποταμού προς τον κάμπο των Φερών αποτρέποντας έτσι την εκδήλωση πλημμυρικού φαινομένου μέσα στον οικισμό του Πόρου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπογράμμισε ότι ολόκληρη τη νύχτα αρχές, πολίτες και στρατός ήταν σε πλήρη επιφυλακή ώστε να μην πλημμυρίσουν κατοικίες στον Πόρο.

Ο κ. Πέτροβιτς τόνισε ωστόσο ότι εφόσον κριθεί αναγκαίο η έκρηξη του αναχώματος θα προχωρήσει καθώς πρόκειται για απόφαση του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας, αν και μια τέτοια εξέλιξη όπως σημείωσε θα είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν 80.000 στρέμματα με καλλιεργήσιμες εκτάσεις στον κάμπο των Φερρών.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτροβιτς το επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλων των αρχών μετατοπίζεται στο νότιο τμήμα του ποταμού όπου και εκβάλει στο Δέλτα, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ευχή το επόμενο 24ωρο να μην διοχετευθούν στον ποταμό από τη Βουλγαρία νέες ποσότητες νερού και να μην υπάρχουν βροχοπτώσεις.

 



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube