Την παράταση της δανειακής σύμβασης κατά τέσσερις μήνες, έναντι έξι μηνών που είχε αιτηθεί η ελληνική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ο Jeroen Dijsselbloem μετά τη λήξη της συνεδρίασης του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Πρώτο βήμα της διαδικασίας θα είναι η λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα παρουσιάσει τη Δευτέρα η ελληνική κυβέρνηση στη βάση των υφιστάμενων συμφωνιών. Εάν οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες τη Δευτέρα, τότε ξεκινούν και οι εθνικές διαδικασίες για έγκριση της συμφωνίας.

«Η δουλειά των τελευταίων μηνών καρποφόρησε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup, λέγοντας πως «βρέθηκε κοινό έδαφος».

Εξήγησε, ωστόσο, πως «θα παραμείνουμε στις υφιστάμενες συμφωνίες» και πως «υπάρχει ευελιξία στο τρέχον πρόγγραμμα».

Για το «καυτό» θέμα των 10,9 δισ. ευρώ από το δάνειο του EFSF που είχαν δεσμευτεί για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών ο Dijsselbloem ανέφερε ότι θα επιστραφούν στο ταμείο αλλά ότι θα παραμένουν διαθέσιμα για ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, εάν κριθεί απαραίτητο.

Η παράταση του προγράμματος, συνέχισε ο Dijsselbloem, θα συνοδεύεται από νέες δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης: θα πρέπει να δεσμευτεί για ευρύτερες και βαθύτερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Οι ελληνικές αρχές και οι θεσμοί πρέπει να ανανεώσουν άμεσα τις εργασίες τους για την επιτυχή κατάληξη της αναθεώρησης.

«Το αποτέλεσμα ήταν πολύ θετικό. Θα επιστρέψουμε σε τροχιά συνεργασίας από την επόμενη εβδομάδα», είπε.

Σύμφωνα με τον Dijsselbloem, η αποψινή συνάντηση ήταν σημαντική και έντονη καθώς έπρεπε να χτιστεί εμπιστοσύνη. "Η εμπιστοσύνη χάνεται ταχύτερα από ό,τι δημιουργείται. Σήμερα έγινε το πρώτο βήμα για να ξαναχτιστεί".


Η Ελλάδα σήμερα γύρισε σελίδα, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας τη συμφωνία του έκτακτου Eurogroup.
Διαπραγμάτευση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι να δίνεις μάχες χωρίς να κάνεις πίσω από τη λαϊκή εντολή:
«Ανετράπη ο σχεδιασμός παγίδευσης της νέας ελληνικής κυβέρνησης μέχρι της 28 Φεβρουαρίου. Ο βασικός στρατηγικός σχεδιασμός για χρόνο (4 μήνες), στα πλαίσια μιας ενδιάμεσης συμφωνίας, που θα μας δώσει δυνατότητα διαπραγμάτευσης, επετεύχθη.
 Οι εκβιασμοί των τελευταίων 24ωρων έπεσαν στο κενό. Η αίτηση για επέκταση της δανειακής σύμβασης έγινε τελικά δεκτή επί της αρχής και αποτελεί βάση περαιτέρω αποφάσεων καθώς και των επόμενων εξελίξεων.
 Απετράπησαν τα υφεσιακά μέτρα με τα οποία είχε δεσμευθεί η προηγούμενη κυβέρνηση (mail Χαρδούβελη για περικοπές συντάξεων, αυξήσεις σε φόρους κλπ) καθώς και οι δεσμεύσεις για υπέρογκα και εξωπραγματικά πρωτογενή πλεονάσματα.
 Τελείωσε το εξωθεσμικό μόρφωμα της τρόικα που έδινε εντολές και είχε καταστεί υπερεξουσία.
Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα παρουσιάσει τη δική της δέσμη μεταρρυθμίσεων για το επόμενο ενδιάμεσο στάδιο, προτάσσοντας αυτές που αποτελούν κοινό έδαφος. Δηλαδή την πάταξη της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς, την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
 Η ελληνική κυβέρνηση και η Ευρώπη παίρνει τον απαραίτητο χρόνο ώστε να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για την οριστική μετάβαση από την πολιτική της ύφεσης, της ανεργίας και της κοινωνικής ανασφάλειας στην πολιτική της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Η ελληνική κυβέρνηση με νηφαλιότητα θα προχωρήσει το κυβερνητικό της έργο, έχοντας στο πλευρό της την ελληνική κοινωνία, και θα συνεχίσει τη διαπραγμάτευση μέχρι την οριστική συμφωνία του καλοκαιριού».

Σε συμφωνία παράτασης του ελληνικού προγράμματος τετράμηνης διάρκειας, έως τον Ιούνιο κατεληξαν οι Υπουργοί οικονομικών της Ευρωζωνης όπως έγινε γνωστό προ ολίγου από τις Βρυξέλλες, ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται η συνέντευξη Τύπου.

Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης αναφέρουν στο Reuters ότι τη Δευτέρα, η Αθήνα θα καλείται να υποβάλει ένα υπόμνημα με διευκρινίσεις και λεπτομέρειες σχετικά με την προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Διπλωματικές πηγές από τις Βρυξέλλες ανέφεραν ότι η συμφωνία δεν θα προβλέπει μέτρα λιτότητας, αλλά ούτε και μέτρα που μπορούν να θεωρηθούν «μονομερείς ενέργειες» από την Ευρώπη.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Νταισελμπλουμ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ τον οποίο ενημέρωσε ότι αν δεν υπάρξει θετική κατάληξη στο σημερινό Eurogroup θα ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την Κυριακή.


Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τη Δευτέρα, η Αθήνα καλείται να υποβάλει ένα υπόμνημα με διευκρινίσεις και λεπτομέρειες σχετικά με την προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.
Έγινε επίσης γνωστό, από τις ίδιες πηγές, ότι η παράταση θα είναι τετράμηνης διάρκειας, έως τον Ιούνιο.

Πάντως κυβερνητικές πηγές δεν επιβεβαιώνουν την συμφωνία, προσθέτουν ωστόσο ότι μάλλον πάμε καλά.  

Εν τω μεταξύ, τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ Τσίπρας ενημέρωσε τον κ. Τουσκ ότι αν δεν υπάρξει θετική κατάληξη στο σημερινό Eurogroup θα ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την Κυριακή.

Πριν από λίγο, το πρακτορείο Dow Jones, επικαλούμενο ευρωπαίους αξιωματούχους προειδοποιούν πως το κείμενο της συμφωνίας μπορεί να αλλάξει.
Προσθέτει πως το προσχέδιο ανακοινωθέν του Eurogroup προβλέπει αξιολόγηση της τρόικας για τα ελληνικά μέτρα εως τον Απρίλιο και η Ελλάδα εως τη Δευτέρα πρέπει να υποβάλει λεπτομερές υπόμνημα με τις μεταρρυθμίσεις που δεσμεύεται να κάνει.

Την ίδια ώρα τον γύρο του κόσμου κάνει η θετική εξέλιξη του σημερινού Eurogroup, με το πρακτορείο Bloomberg να αναφέρει πως “οι Έλληνες αξιωματούχοι λένε ότι επετεύχθη συμφωνία”.
Την ίδια στιγμή, το πρακτορείο Reuters σε τηλεγράφημά του αναφέρει πως οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν σε ένα προσχέδιο κοινού κειμένου για την Ελλάδα.
Τελος το αμερικανικό δίκτυο CNBC επισημαίνει πως, μετά τις πληροφορίες για επίτευξη συμφωνίας, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σημείωσε άνοδο.

Όπως σας είχε ενημερώσει αποκλειστικά το notosnet τη περασμένη Δευτέραhttp://notosnet.gr/news/item/3576-tin-paraskevi-kleidonei-i-paratasi-tou-mnimoniou



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube