Την παραίτηση του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων -όπου σπούδαζε ο αγνοούμενος Βαγγέλης Γιακουμάκης- ζητά ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Επίσης ο κ Αποστόλου κάλεσε τον Οργανισμό του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ ) "ΔΗΜΗΤΡΑ" να διαβιβάσει στον εισαγγελέα το πόρισμα -της διοικητικής εξέτασης που διενήργησε τριμελής επιτροπή του Οργανισμού- για τις συνθήκες φοίτησης του 20χρονου.

Εν τω μεταξύ για την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) «Δήμητρα» το πόρισμα της διοικητικής εξέτασης που διενήργησε τριμελής επιτροπή.

Το πόρισμα παραδόθηκε πριν λίγες ώρες στον Σέρκο Χαρουτουνιάν, πρόεδρο του ΕΛΓΟ Δήμητρα, που είναι ο εποπτεύουν οργανισμός της Σχολής.

Θύμα bullying υπήρξε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, δήλωσε νωρίτερα ο Πρόεδρος της τριμελούς Επιτροπής Ανδρέας Αθανασόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα των Ελεγκτών του Κλιμακίου του ΕΛΓΟ Δήμητρα, κάνει λόγο , για πολιτική παρέμβαση και για ευθύνες του Διευθυντή της Γαλακτομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, καταγράφει τις άσχημες συνθήκες που βίωνε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης. Για το πόρισμα έχει ενημερωθεί και η οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Συγκεκριμένα, ο 22χρονος εξαφανισμένος από τις 6 Φεβρουαρίου φοιτητής, έπεφτε συχνά θύμα ενδοσχολικής βίας και μάλιστα η συμπεριφορά εις βάρος του ξεκίνησε από το πρώτο έτος φοίτησής του στη σχολή, κατά τους μήνες Φεβρουάριο-Μάρτιο.

Στο πρώτο τρίμηνο του δεύτερου έτους, η κατάσταση βελτιώθηκε, ωστόσο τα πειράγματα από κρητικούς φοιτητές επέστρεψαν στις 10 Ιανουαρίου, λίγες μέρες πριν εξαφανιστεί. Μάλιστα, καθηγήτρια της σχολής είχε ενημερώσει τους αρμοδίους για την κατάσταση που βίωνε ο φοιτητής τον Μάρτιο του 2014.

Σε λίγες ώρες πρόκειται να συζητηθεί σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) «Δήμητρα» το πόρισμα της διοικητικής εξέτασης που διενήργησε τριμελής επιτροπή για τις συνθήκες φοίτησης στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη. Το πόρισμα παραδόθηκε στον Σέρκο Χαρουτουνιάν, πρόεδρο του ΕΛΓΟ Δήμητρα, που είναι ο εποπτεύουν οργανισμός της Σχολής.

Οι καταθέσεις – φωτιά
Σημαντική θεωρείται η κατάθεση πρωτοετή φοιτητή στην Ασφάλεια Ιωαννίνων, ο οποίος γνώριζε καλά τον Βαγγέλη και τις πιέσεις που δεχόταν. Ο νεαρός δεν είχε μιλήσει στις Αρχές και αποφάσισε να το κάνει προ ημερών.

Σημειώνεται ότι τα αρμόδια στελέχη πήραν 25 καταθέσεις και έχουν συλλέξει στοιχεία για την εξέλιξη των ερευνών. Σε επίπεδο προανάκρισης, από την πλευρά της Αστυνομίας ζητήθηκαν συμπληρωματικές καταθέσεις από σπουδαστές της σχολής.

Το πόρισμα
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από την πολυήμερη ΕΔΕ, το πόρισμα κατέληξε σε τρία βασικά σημεία τα οποία εκτιμάται ότι ρίχνουν φως στην μυστηριώδη εξαφάνιση.

Συγκεκριμένα το πόρισμα κάνει λόγο για πολιτική παρέμβαση, για ευθύνες του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων και για κακές συμπεριφορές συμφοιτητών του Βαγγέλη.

Δεν έφυγε ποτέ από τα Ιωάννινα…
Σύμφωνα με πληροφορίες, την εκτίμησή τους ότι ο Γιακουμάκης δεν έφυγε ποτέ από τα Ιωάννινα εκφράζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση της εξαφάνισης του 22χρονου φοιτητή.

Οι δύτες θα ερευνήσουν την λίμνη Ιωαννίνων
Από Δευτέρα αναμένεται να μεταβεί ομάδα δυτών από την Αχαΐα που έχει εξειδίκευση στις έρευνες σε θάλασσες και λίμνες με «μηδενική ορατότητα», όπου θα ερευνηθεί η λίμνη των Ιωαννίνων…

Πολλοί αναρωτήθηκαν χθές τον λόγο που η Αγγελική Νικολούλη πάντρεψε δημοσιογραφικά τις δύο υποθέσεις αυτές του Γιακουμάκη με του Άλεξ.

Δεν ήταν η παγκόσμια ημέρα κατά της σχολικής βίας ο λόγος. Οι λόγοι ήταν δυο. Ο πρώτος για ν΄αναδείξει ότι θύμα bullying, μαθητικής βίας δηλαδή ήταν τόσο ο Άλεξ αλλά και ο μεγαλύτερος σε ηλικία Βαγγέλης.

Ο δεύτερος λόγος-που είναι και ο πιο ουσιαστικός- είναι διότι με τα videos από το παρελθόν η Αγγελική θέλησε να σπρώξει σε αποκαλύψεις όλους όσοι κρατούν μέχρι και σήμερα, το στόμα τους κλειστό στην υπόθεση Γιακουμάκη.

Έστειλε μήνυμα πώς ότι και να κάνουν δεν μπορούν να κρυφτούν από τις έρευνες των αρχών και τις δικές της.

Και τα κατάφερε. Ένα τηλεφώνημα από φερόμενο ως φοιτητή αναστάτωσε τόσο την δημοσιογράφο αλλά και όλη την ομάδα της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές την ώρα που βλέπαμε όλοι την εκπομπή η Αγγελική μιλούσε με τον φοιτητή και προσπαθούσε να αλιεύσει όσα μπορούσε για την εξαφάνιση.

Ένας ακόμη φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, τολμά και αποκαλύπτει στην Αγγελική Νικολούλη ένα ακραίο περιστατικό βίας που συνέβη πριν από περίπου ένα μήνα σε βάρος του άτυχου φοιτητή. Η μαρτυρία του παγώνει κυριολεκτικά το αίμα…

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη συνεχίζονται οργανωμένα, αλλά συμπληρώνεται μήνας χωρίς να φανεί ένα σημάδι ζωής του.

Μετά από δέκα εννέα μέρες ερευνών στη Γαλακτοκομική Σχολή, η Ε.Δ.Ε. που έγινε φέρνει στο φως τη συστηματική βία που είχε υποστεί. Οι λεπτομέρειες από τις καταγγελίες συμφοιτητών του, είναι ανατριχιαστικές.

Τα κοινά στοιχεία αυτού του θρίλερ με την υπόθεση Άλεξ που πριν από εννέα χρόνια έφερε στο φως το «Τούνελ», έχουν αναστατώσει την κοινή γνώμη. Η Αγγελική Νικολούλη ζωντανεύει απόψε καρέ- καρέ τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα υπόθεση bullying σε δημοτικό σχολείο που πάγωσε το Πανελλήνιο.

Η μητέρα του άτυχου μαθητή Νατέλα, παραμερίζει το δικό της πόνο και μιλάει για τη σημασία αυτής της μέρας. Επηρεασμένη από το νέο θρίλερ του Βαγγέλη Γιακουμάκη, απευθύνει έκκληση σε όσους ξέρουν, να μιλήσουν. Σα μάνα που βίωσε αντίστοιχη τραγωδία, στέλνει το δικό της ξεχωριστό μήνυμα στη μητέρα του 20χρονου Κρητικού φοιτητή.

Δύο πρώην μέλη της τότε «σκληρής» ομάδας της Βέροιας, μιλάνε στο «Τούνελ». Ο ένας εμφανίζεται μετανιωμένος, ζητάει συγγνώμη για την ιστορία του Άλεξ και απευθυνόμενος στους μαθητές που έχουν υποστεί bullying, δίνει το δικό του μήνυμα. Σοκ προκαλεί η προκλητική στάση και ο ακραίος λόγος του δεύτερου. Μίλησε στη δημοσιογράφο με σκληρό ύφος. Δεν έδειξε ίχνος μεταμέλειας, δήλωσε πως βρίσκεται στη χώρα μας παράνομα και προκαλεί τους «μπάτσους» να τον βρουν. Τα λόγια του φέρνουν ανατριχίλα: «Αν τον σκοτώναμε εμείς δεν θα τον πετάγαμε αλλού, αλλά νεκρό στην αγκαλιά της μάνας του…». Σε άλλο σημείο είπε στη δημοσιογράφο: «Αν ήξερα που είναι τα κόκκαλα του, θα τα ‘φερνα σπασμένα μπροστά σου…».

Πολύ πριν καθιερωθεί ευρέως ο όρος bullying, το «Τούνελ» μέσα από βαθιά και μεθοδική έρευνα έφερε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα την ενδοσχολική βία στη Βέροια που σχεδόν κανείς τότε, δεν μπορούσε να πιστέψει ότι συνέβαινε. Ούτε και οι ίδιοι οι αστυνομικοί. Θύμα της ο 11χρονος μαθητής Άλεξ Μεσχισβίλι.

Το κλίμα πάντως στη Σχολή, ειδικά ανάμεσα στους δέκα σπουδαστές από την Κρήτη, είναι βαρύ. Οι συμφοιτητές του Βαγγέλη μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη σχέση τους με τον αγνοούμενο φοιτητή και εξέφρασαν δυσφορία για τα όσα αναληθή, όπως υποστηρίζουν, ακούγονται το τελευταίο διάστημα.

«Βλέπαμε καθημερινά τον Βαγγέλη, μία ώρα κάθε απόγευμα, γιατί διάβαζε. Κάποιες φορές βγαίναμε για καφέ, αλλά πάντα, κάθε μέρα ερχόταν στο δωμάτιο να πούμε δύο κουβέντες. Εκείνο το μεσημέρι φάγαμε μαζί. Είχε πειραχτεί από τους βαθμούς. Πέρσι ήταν καλύτερα. Δεν το σήκωνε, γιατί διάβαζε περισσότερο από όλους, είχε απογοητευτεί και του είπαμε να μην τον παίρνει από κάτω...».

Οι νεαροί σκιαγράφησαν τον χαρακτήρα του 20χρονου: «Ο Βαγγέλης είναι ένα ήσυχο παιδί. Δεν έδειχνε να έχει κάτι που να τον απασχολεί, ή τουλάχιστον δεν αντιληφθήκαμε τίποτα τέτοιο εμείς».

Σε ερώτηση ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο πέρσι, ο νεαρός είχε αλλάξει δωμάτιο, απάντησαν: «Ο ένας συγκάτοικός του έπαιζε μαντολίνο πολλές ώρες, ο άλλος κάπνιζε και επιπλέον πηγαίναμε και εμείς στο δωμάτιο με ένα playstation και παίζαμε ως το βράδυ αργά. Ο Βαγγέλης ήθελε να διαβάζει, να μη μυρίζει τσιγάρο και να κοιμάται νωρίς. Κι έτσι άλλαξε δωμάτιο. Αυτό γνωρίζουμε εμείς».

Για τις φήμες, που θέλουν τη Σχολή πεδίο εκδηλώσεων εκφοβισμού σπουδαστών και ειδικά από τη δική τους παρέα, ανέφεραν: «Εμείς ήρθαμε από την Κρήτη με σκοπό να βγάλουμε μια Σχολή και να συνεχίσουμε το επάγγελμα της οικογένειάς μας. Δεν είμαστε ούτε τραμπούκοι, ούτε φονιάδες. Είμαστε από οικογένειες με αξιοπρέπεια και δεν είναι σωστό να μας κατηγορούν χωρίς στοιχεία. Κάναμε πλάκα και καλαμπούρι μεταξύ μας. Για παράδειγμα, παλεύουμε. Το συνηθίζουμε αυτό. Δεν είδαμε ποτέ τον Βαγγέλη να ενοχλείται. Ερχόταν κι εκείνος να παλέψουμε, όπως συνηθίζουν οι νέοι, σε μια παρέα κολλητών. Μια μέρα, ακούσαμε στην τηλεόραση ότι του κάναμε καψόνια. Αυτό δεν ισχύει. Όποιος είδε κάτι τέτοιο, να έρθει να το πει στον διευθυντή, αλλά κυρίως στην Αστυνομία. Από τη στιγμή που του κάναμε καψόνια, γιατί μας έκανε παρέα; Στη Σχολή φοιτούν 100 και πλέον σπουδαστές, που μπορούσε να κάνει φίλους, εάν δεν ήθελε εμάς, επειδή του δημιουργούσαμε προβλήματα...».

Δήλωσαν ιδιαίτερα ενοχλημένοι από το γεγονός ότι στο διαδίκτυο κυκλοφορούν φωτογραφίες τους μαζί με τον Βαγγέλη και σχολιάζονται αρνητικά. «Μας ενοχλεί, γιατί είναι άδικο.Πιστεύουμε ότι η Αστυνομία ξέρει να κάνει τη δουλειά της. Η αστυνομική έρευνα θα κρίνει και όχι τα σενάρια που βγάζει ο καθένας από το μυαλό του» λένε και απευθύνουν τη δική τους έκκληση για τον αγνοούμενο συμφοιτητή τους: «Όποιος γνωρίζει κάτι για την τύχη του, να το πει. Αν ο ίδιος ακούει να γυρίσει στη Σχολή».

Ωστόσο, παρά τις έρευνες που διεξάγονται έως και σήμερα στα Ιωάννινα, τόσο στη λίμνη, όσο και σε πιο απομακρυσμένες περιοχές, σημάδι ζωής του σπουδαστή από το Ρέθυμνο δεν υπάρχει. Τα τηλεφωνήματα που δέχονται οι συγγενείς του, αλλά και οι Αρχές για πιθανά σημεία εμφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη είναι χωρίς αποτέλεσμα.

Στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη πάλι η έρευνα του «Τούνελ» αποκάλυψε από την αρχή πως μία ομάδα «σκληρών» συμπατριωτών και συμφοιτητών του, φέρονταν απέναντι του βίαια και ακραία.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube