Με ενσωμάτωση του 14,09 % των ψήφων σε επίπεδο επικράτειας, το «όχι» συγκεντρώνει ποσοστό 60,15 %. Το «ναι» συγκεντρώνει ποσοστό 39,85 και τα άκυρα ανέρχονται στο 4,79%, ενώ τα λευκά στο 0,77%. Η συμμετοχή φθάνει στο 55,82% επί του συνόλου των εγγεγραμμένων. Την πλήρη ικανοποίηση της κυβέρνησης για τη διeνέρεγεια του δημοψηφίσματος εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης. Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται, ήδη, στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και θα παρακολουθήσει τη μετάδοση των αποτελεσμάτων. Στις 9μμ, και εφόσον έχει καταμετρηθεί το 10%  των ψήφων από όλα τα εκλογικά τμήματα, θα δημοσιοποιηθεί μια πρώτη ασφαλής εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος από τη Singular Logic. Ο Αθήνα 9.84 με τροποποιημένο πρόγραμμα και συνεχή ροή θα σας ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις.

Η διαφαινόμενη ευρεία επικράτηση του «Όχι» το οποίο ζήτησε και έλαβε η κυβέρνηση στο δημοψήφισμα, «λύνει τα χέρια» του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για να επιχειρήσει να κλείσει, όπως δεσμεύτηκε πριν από τη λαϊκή ψήφο, συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους εντός 48 ωρών.

«Ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει και θα εντείνει τις πρωτοβουλίες από σήμερα το βράδυ έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό να υπάρξει συμφωνία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε ότι “έχει γίνει πολύ μεγάλη προεργασία στο επίπεδο της συμφωνίας και έχουν ανοίξει ζητήματα στο επίπεδο της συμφωνίας και μάλιστα άνοιξαν ζητήματα και αυτή την εβδομάδα ενώ ήμαστε μεσούσης μιας περιόδου, που συζητούσαμε για το δημοψήφισμα”. Οσον αφορά στις τράπεζες και αν θα ανοίξουν, ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε ότι “αυτό είναι το ζητούμενο. Αύριο συνεδριάζει η ΕΚΤ. Η τράπεζα της Ελλάδας θα κάνει αίτημα σήμερα και νομίζουμε ότι υπάρχουν βάσιμα επιχειρήματα ώστε να δοθεί αύξηση στη ρευστότητα από τον ELA. Από εδώ και πέρα δεν συντρέχει λόγος να μην αυξηθεί η ρευστότητα”.

Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη λίγη ώρα έπειτα από την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων για το δημοψήφισμα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας συνοδευόταν από την σύντροφό του, Μπέτυ Μπαζιάνα, ενώ στο Μαξίμου προσέρχονται και στελέχη της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορούσες, μαζί με τον πρωθυπουργό βρίσκονται ήδη οι κ.κ. Φλαμπουράρης, Τσιρώνης και η κυρία Κουντουρά.

Και μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ να επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα, ωστόσο, κορυφαία κομματικά στελέχη εκφράζουν την απόλυτη ικανοποίησή τους για το ομαλό κλίμα που επικρατεί σε όλη τη χώρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, τις πρώτες απογευματινές ώρες πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με την συμμετοχή στελεχών και υπουργών, όπου έγινε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων για την επόμενη ημέρα, ενώ επαναβεβαιώθηκε η θέση του κόμματος ότι σε όλες τις εμφανίσεις τους, υπουργοί και κομματικά στελέχη θα πρέπει να υπογραμμίζουν την σημασία της εθνικής ενότητας.

«Είναι πολύ σημαντική επιλογή του ελληνικού λαού κάτω από δύσκολες συνθήκες», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές και τόνιζαν: «Το δημοψήφισμα στέλνει δυνατό μήνυμα στην Ευρώπη. Σημασία έχει να υπάρξει ενότητα και ομοψυχία»

Ελάχιστα λεπτά αφού έκλεισαν οι κάλπες του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα ανακοινώθηκε ότι αύριο Δευτέρα η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα συναντηθούν στο Παρίσι προκειμένου να συζητήσουν και να λάβουν αποφάσεις για το ελληνικό ζήτημα.

Όπως ανακοίνωσε το Παρίσι, ο Γάλλος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος θα έχουν συνάντηση στις 19.30 (ώρα Ελλάδας) μετά την οποία θα ακολουθήσει δείπνο εργασίας για να εκτιμήσουν τις συνέπειες του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.

Ξεκάθαρη επικράτηση του «ΟΧΙ» με διαφορά που ξεπερνά τις δέκα μονάδες δείχνουν τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα διαψεύδοντας τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που προμήνυαν οριακή μάχη και μακριά νύχτα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνεχώς ανανεώνονται το «ΟΧΙ» εμφανίζει ποσοστά κοντά στο 55% με τάση να φθάσει εως και το 58% και το «ΝΑΙ» να υποχωρεί σε ποσοστά από 40% εως 45%.

Οι δημοσκοπήσεις των 7:00 έδειχναν το «ΟΧΙ» να κυμαίνεται από από 49% εως 54,9% ενώ το «ΝΑΙ» από 45,5% εως 50,5%.

Το μπαλάκι πλέον πέφτει στην κυβέρνηση που επεδίωξε το δημοψήφισμα ως διαπραγματευτικό χαρτί με τους πιστωτές γι αυτό και τις επόμενες ώρες αναμένονται αλλεπάλληλες συσκέψεις σε Μέγαρο Μαξίμου και υπουργείο Οικονομικών.

Πάντως, η ξεκάθαρη επικράτηση του «ΟΧΙ» απομακρύνει και τα σενάρια περι παραίτησης της κυβερνήσεως ενώ κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν στο protothema.gr πως «οσο αυξάνει το ποσοστό του ΟΧΙ και η ξεκάθαρη νίκη της κυβερνητικής επιλογής τόσο απομακρύνεται το ενδεχόμενο ανασχηματισμού».



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube