Άρματα μάχης περικύκλωσαν πριν από λίγο το κτίριο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης και άνοιξαν πυρ, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.

turkey1

Πυρά ακούστηκαν σε αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τουρκικά στρατιωτικά ελικόπτερα άνοιξαν πυρ ενάντια στο αρχηγείο της κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών (MIT) στην Άγκυρα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

turkey2

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τον κόσμο να συγκεντρωθεί στις πλατείες και να αντισταθεί στους πραξικοπηματίες, μιλώντας στο CNN Turk, μέσω Face Time στο κινητό.

turkey3

Ο Ερντογάν είπε πως πρόκειται για «απόπειρα μιας μειοψηφίας των ενόπλων δυνάμεων» και κατηγόρησε τον ιμάμη Φετχουλάν Γκιουλέν ότι είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα.

Ο Ερντογάν είπε πως οι «πραξικοπηματίες θα πληρώσουν πολύ ακριβά την πράξη τους στα δικαστήρια και τόνισε: «Δεν πιστεύω ότι θα πετύχουν οι πραξικοπηματίες το στόχο τους».

turkey4

Τηλεοπτικός παρουσιαστής του κρατικού τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου TRT ανέγνωσε σε ζωντανή μετάδοση μια ανακοίνωση, εκτελώντας διαταγή, όπως διευκρίνισε εξαρχής, του τουρκικού στρατού, σύμφωνα με την οποία, επιβλήθηκε στρατιωτικός νόμος σε όλη την επικράτεια.

Λίγο αργότερα, η εκπομπή του TRT διακόπηκε, ανέφερε το Ρόιτερς.

turkey5

Ο τούρκος υπουργός αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Εμέρ Τσελίκ κάλεσε πριν από λίγο τους άνδρες των ενόπλων δυνάμεων να παρακούσουν τις διαταγές των ανωτέρων τους που αποπειρώνται πραξικόπημα, όπως μετέδωσε το ιδιωτικό τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

«Δεν θα παραδώσουμε την δημοκρατία μας, θα αγωνιστούμε ως την τελευταία μας πνοή», ανέφερε ο Τσελίκ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέλαβε την εξουσία της χώρας για να προστατέψει την δημοκρατική τάξη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Όλες οι εξωτερικές σχέσεις της χώρας θα συνεχιστούν, ενώ το κράτος δικαίου παραμένει προτεραιότητα, αναφέρει ο τουρκικός στρατός σε ανακοίνωση που στάλθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και δημοσίευσαν τουρκικοί τηλεοπτικοί σταθμοί.

Ένας δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου CNN TURK μετέδωσε πως έχουν πιαστεί αρκετοί όμηροι στο αρχηγείο του στρατού στην Άγκυρα.
Ανάμεσα στους ομήρους, όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης, βρίσκεται και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου.

Απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε σε όλη την επικράτεια της Τουρκίας, ενώ κλείνουν τα αεροδρόμια της χώρας, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

turkey6

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπινάλι Γιλντιρίμ δήλωσε πως μια ομάδα εντός του τουρκικού στρατού αποπειράθηκε να ανατρέψει την κυβέρνηση και ότι οι υπεύθυνοι του πραξικοπήματος θα το πληρώσουν ακριβά.

«Κάποιοι άνθρωποι παρανόμως πραγματοποίησαν μια παράνομη ενέργεια εκτός ιεραρχίας», δήλωσε ο Γιλντιρίμ σε σχόλια που μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

«Αυτή η κυβέρνηση εκλεγμένη από το λαό παραμένει να έχει τον έλεγχο. Αυτή η κυβέρνηση θα αποχωρήσει όταν ο λαός το αποφασίσει».

Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) διατηρεί την εξουσία στη χώρα, δήλωσε σε τουρκικό ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς.

turkey7

Κινητοποίηση στην Αθήνα

Η κατάσταση στην Τουρκία παρακολουθείται από απόσταση και με ψυχραιμία στην Αθήνα. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από την ΕΥΠ για τα τεκταινόμενα σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα και βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Ευάγγελο Αποστολάκη. Οι επιτελείς του Πενταγώνου έχουν επιστρέψει από τις 10.30 το βράδυ στη θέση τους και εξετάζουν τις πληροφορίες που καταφθάνουν από την Τουρκία.

Για τις εξελίξεις ενημερώθηκε και ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από πρωτοβουλία του επικεφαλής της ΕΥΠ και σχετικής οδηγίας του Πρωθυπουργού.

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, για τις εξελίξεις στην Τουρκία πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο υπουργείο. Ο κ. Τόσκας έχει καλέσει τον αρχηγό της ελληνικής αστυνομίας αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα και όλους τους επιτελείς προς αποτίμηση της κατάστασης προκειμένου να καθοριστούν και οι ενέργειες της ΕΛΑΣ αν χρειαστεί.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube