Μία αυθεντική Γαλλική συνταγή για macaron.
Υλικά
200gr αμύγδαλα αποφλοιωμένα σε σκόνη + 200gr άχνη
200gr ζάχαρη κρυσταλλική και 50ml νερό(για το σιρόπι)
75gr ασπράδι αβγού για τη μαρέγκα
75gr ασπράδι αβγού για το μείγμα άχνης + σκόνης αμύγδάλου
5-6 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Για τη γκανάζ
200gr σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
100gr κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Λίγο απόσταγμα τριαντάφυλλου
Σε 8 απλά βήματα μπορείτε να φτιάξετε εύκολα σπιτικά μακαρόν!
1.Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2.Αλέθουμε τα αμύγδαλα με την άχνη
3.Κοσκινίστε τα αλεσμένα αμύγδαλα και ζάχαρη άχνη μέχρι το μείγμα να είναι λείο.
4.Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα προσθέτοντας σταδιακά το σιρόπι(το σιρόπι είναι έτοιμο όταν φτάσει τους 118 βαθμούς)Μόλις τελειώσει το σιρόπι προσθέτουμε το χρώμα και χτυπάμε 2-3 λεπτά ακόμη.
5.Ανακατέψτε το μείγμα της ζάχαρης / αμύγδαλα με τα ασπράδια των αυγών με σπάτουλα.
6.Προσθέτουμε στο μείγμα τη μαρέγκα λίγη-λίγη και απαλά για να κρατήσει τον αέρα.
7.Με τη βοήθεια ενός κορνέ τοποθετήστε τα αμυγδαλωτά σε δίσκο με λαδόκολλα,5 εκατοστά σε διάμετρο και με καλά διαστήματα μεταξύ τους.
8.Ψήνουμε για 10. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 100 και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5΄.
Για τη γκανάζ ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι το σημείο βρασμού,τη ρίχνουμε πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα και ομογενοποιούμε καλά.Προσθέτουμε το άρωμα και βάζουμε τη γκανάζ στο ψυγείο για 20' περίπου.Με τη βοήθεια ενός κορνέ βάζουμε μικρή ποσότητα σε ένα μακαρόν και κλείνουμε με το άλλο.Προσοχή να χρησιμοποιήσετε καλής ποιότητας απόσταγμα!
Χρησιμοποιήστε τη συνταγή σαν βάση για να κάνετε μακαρόν και σε άλλες γεύσεις.
Καλή επιτυχία!!!
*Το σιρόπι είναι πολύ βασικό για την επιτυχία των μακαρόν και γι' αυτό θα χρειαστείτε ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής.Αν δεν έχετε μην μπείτε στη διαδικασία να ξεκινήσετε τα μακαρόν γιατί θα κουραστείτε χωρίς αποτέλεσμα.