Υλικά συνταγής
1 πακέτο φύλλο alfa πολίτικο
150 γρ. ελαιόλαδο για τα φύλλα
100 γρ. βούτυρο
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 λίτρο φρέσκο γάλα
1 κιλό φέτα, κεφαλογραβιέρα, μανούρι (ανάμεικτα )
2 αβγά
2 κρόκους
μπόλικο φρεσκοτριµµένο πιπέρι
2 κ.σ. μπούκοβο
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε να βουτυρωθεί καλά.
Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Αφού δέσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και τους κρόκους, ανακατεύοντας µε σύρμα ώστε να ομογενοποιηθούν στην κρέμα. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.Τέλος προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε.Τρίβουμε πιπέρι κατά βούληση και ρίχνουμε το μπούκοβο και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε.
Θα χρησιμοποιήσουμε ρηχό ταψί για πίτα, 36 εκ. Το λαδώνουμε ελαφρά. Κρατάμε χωριστά τα δυο φύλλα και τα ψιλοκόβουμε.Τα ρίχνουμε στη γέμιση και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε τα 7 φύλλα, ραντίζοντας τα ενδιάμεσα με λάδι, ακτινωτά στο ταψί (να περισσεύουν έξω αρκετά) και απλώνουμε τη γέμιση στα στρωμένα φύλλα σε λεπτή στρώση.
Είναι σημαντικό η γέμιση να είναι σε λεπτή στρώση. Γυρίζουμε προς τα μέσα (πάνω στη γέμιση) τα φύλλα που εξέχουν. Από πάνω στρώνουμε λαδώνοντας ένα ένα τα υπόλοιπα φύλλα, μπήγοντας τις άκρες τους κάτω από την πίτα (όπως κάνουμε στο γαλακτομπούρεκο).
Ψήνουμε την τυρόπιτα στους 200 ºC στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα ή στους 180ºC στον αέρα στην μεσαία σχάρα για περίπου 35', μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.Την αναποδογυρίζουμε σε μεγάλο ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο γι 15 ´ για πιο τραγανό αποτέλεσμα.
Τη βγάζουμε σε μεγάλη επιφάνεια και κόβουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστή και κριτσανιστή.