Ένας διαφορικός τρόπος για να μαγειρέψετε το κοτόπουλου που σίγουρα θα σας έκπληξη η νοστιμιά του.
Yλικά για 4 άτομα
4 φιλέτα κοτόπουλο (μπουτάκια ή στήθος κομμένα στα δύο)
20 κρεμμυδάκια ξερά για στιφάδο καθαρισμένα
300 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
50 γρ. βούτυρο
750 ml λευκό ξηρό κρασί
250 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα φιλέτα κοτόπουλο να πάρουν χρώμα και από τις δυο μεριές.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ολόκληρα, σοτάρουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τα μανιτάρια συνεχίζοντας για λίγο ακόμη το σοτάρισμα.
Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για περίπου 30-35 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο και το κρατάμε ζεστό σε πιατέλα. Σε περίπτωση που έχει μείνει αρκετός ζωμός, δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε να ελαττωθεί.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
Περιχύνουμε τα φιλέτα κοτόπουλο στην πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως ενώ ταιριάζει απολυτά με λευκό ρύζι.