Υλικά
250 γρ.νισεστε
3 κούπες ζάχαρη
1/2 κουταλακι βανίλια
5 κούπες νερό
1/2 κουπας αμύγδαλα ασπρισμενα κ χωρισμένα στη μέση
2/3 κούπας βούτυρο λιωμενο η καλαμποκελαιο ζάχαρη κ κανελα για το πασπαλίσμα.
Εκτέλεση: κρατήστε μια κούπα από την ζάχαρη κ ανακατεψτε την υπόλοιπη με το νισεστε κ την βανίλια μέσα σ ένα μεγάλο μπολ.ριξτε το νερό κ ανακατεψτε να διαλυθουν καλά.σε μια αντικολλητική κατσαρολα με πάτο 25 εκ. Σοταρετε τ αμύγδαλο σε μια κουταλια από βούτυρο η λάδι. Αφαιρεστε τα με μια τρυπητη κουταλα κ φυλαξτε τά.χαμηλώστε τ φωτιά κ ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα τη ζάχαρη που καρατησατε λίγη λίγη,ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουταλα,ώσπου να λιώσει κ να γίνει σκούρα ξάνθη καραμέλα.κατεβάστε την από τη φωτιά,ρίξτε κ ανακατεψτε μέσα σ αυτή το νερό με το διαλυμένο νισεστε κ τη ζάχαρη.βάλτε πάλι την κατσαρόλα επάνω σε μέτρια φωτιά κ βράστε ανακατεύοντας συνεχώς με τη σπατουλα,ώσπου να γίνει μια πηχτη γυαλιστερη διαφανής μάζα που να ξεκολλάει από το τοίχωμα της κατσαρόλας.ρίξτε μέσα τα αμύγδαλα,δυναμώστε την φωτιά κ ρίξτε το βούτυρο η το λάδι λίγο λίγο ανακατεύοντας,να ενσωματωθει με τη μάζα του χαλβά.όταν τελειώσει το βούτυρο κ ο χαλβάς αρχίσει να πιάνει κρούστα,σα να τηγανίζεται,στρώστε την επιφάνεια με τη σπάτουλα κ ψηστε 5 6 λεπτά χωρίς να τον ανακατεύετε,για να πιάσει κρούστα.κατεβάστε τον από τη φωτιά,σκεπαστε την κατσαρόλα με ένα ταψακι κ αναποδογύριστε τον χαλβά μέσα σε αυτό.όταν κρυώσει,κόψτε τον σε κομμάτια.σερβιρετε τον πασπαλίζοντας τον με λίγη ζάχαρη κ λίγο κανελα.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΑΡΤΟΠΟΙΟ....