Ένας διαφορετικός τρόπος για να μαγέψετε καλαμαράκια γιαχνί.
Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια
1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ φλιτζάνι βασιλικό
500γρ. φρέσκες ντομάτες
1 λεμόνι (το χυμό του)
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι σε κόκκους
Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε τα καλαμαράκια και τα κόβουμε σε ροδέλες, ,βάζουμε σε μία κατσαρόλα λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, προσθέτουμε τα καλαμαράκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, προσθέτουμε το σκόρδο, τη ντομάτα, το λεμόνι, τη δάφνη, το αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι. Όταν τα υλικά πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια, περίπου 35 με 40 λεπτά. Λίγο πριν τα κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βασιλικό και το μαϊντανό.
Συνταγή της κυρίας Γεωργίας