Για τις κρύες μέρες του χειμώνα η Μαρία Εκμεκτσίογλου προτείνει καππαδοκική φασολάδα με παστουρμά!
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. φασόλια
15 φέτες παστουρμά
3 κρεμμύδια ξερά
2 ντομάτες
2 πιπεριές πράσινες
1 πιπεριά κόκκινη καυτερή
ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα φασόλια αφού τα αφήσουμε να μουσκέψουν αποβραδίς.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λάδι και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, την ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά, τον ψιλοκομμενο παστουρμά, τις ντομάτες σε κυβάκια, τα βρασμένα φασόλια, αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό, τα αφήνουμε να ψηθούν για 10΄ και σερβίρουμε.