Δημοφιλές ήδη από τα πρώτα εστιατορικά βήματα του Nobu, το Matsuhisa dressing είναι ένα ορεκτικό μείγμα βασισμένο στη soy sauce, η οποία ενισχύεται αρωματικά από γλυκά κρεμμύδια και σησαμέλαιο.
200 γρ. φιλέτο ολόφρεσκου τόνου
5 κ.σ. + 1 κ.γλ. Matsuhisa dressing
60 γρ. σαλατικά (μεταξύ τους και φύτρες φασολιών)
5 σπαράγγια
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Matsuhisa dressing (1 3/4 φλιτζ.)
70 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κ.σ. + 2 κ.γλ. σόγια σος
2 κ.σ. + 1 κ.γλ. ρυζόξιδο
2 κ.γλ. νερό
1/2 κ.γλ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1/4 κ.γλ. μουστάρδα σκόνη
1 πρέζα πιπέρι φρεσκοτριμμένο
4 κ.γλ. λάδι από κουκούτσια σταφυλιών
4 κ.γλ. σησαμέλαιο
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε το γκριλ. Πασπαλίζουμε τον τόνο με αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε για ελάχιστο χρόνο τον τόνο, μέχρι να ασπρίσει λίγο η επιφάνειά του. Κατόπιν τον βουτάμε σε παγωμένο νερό, για να σταματήσει το περαιτέρω ψήσιμό του, και τον στραγγίζουμε καλά.
Χύνουμε το Matsuhisa dressing στο πιάτο του σερβιρίσματος. Βάζουμε τα σαλατικά στο κέντρο και κόβουμε τον τόνο σε λεπτές φέτες πάχους 5 χιλιοστών. Ρολάρουμε κάθε φέτα και τις βάζουμε κυκλικά στο πιάτο.