Τι χρειαζόμαστε:
3 αυγά χωρισμένα
150 γρ. ζάχαρη
200 γρ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε
300 γρ. κρέμ φρές παχύρευστη ή κρέμα γάλακτος παχύρευστη
1 λοβό βανίλιας
10 - 12 μπισκοτάκια oreo
τρίμμα σοκολάτας
Σαλτσα σοκολάτας
75 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. κρέμα γαλακτος
Πώς το κάνουμε:
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, τη βανίλια, την κρέμα και το μασκαρπόνε μεχρι να γίνει ενιαίο μίγμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μιγμα των κρόκων με απαλές κινήσεις.
Βάζουμε το μισό μίγμα σε μια μακρόστενη φόρμα και θριματιζουμε τα μισά μπισκότα με τα χέρια μας απο πάνω.
Βάζουμε και το υπόλοιπο μίγμα και από πάνω τα υπόλοιπα μπισκότα πάλι χοντροκομμένα με τα χέρια μας.
Βάζουμε στην κατάψυξη τη φόρμα για 1 βράδυ, ιδανικά.
Ξεφορμάρουμε βουτώντας στιγμιαία τη φόρμα σε καυτό νερο.
Κόβουμε φέτες και διακοσμούμε με τρίμμα σοκολάτας και σαλτσα σοκολάτας.
Τη σάλτσα την κανουμε λιωνοντας τη σοκολάτα μέσα στη ζεστή κρέμα γάλακτος.