Εκτέλεση
Σιγοβράζουμε το μπακαλιάρο στο ζωμό ψαριού για 15 λεπτά. Τον αφήνουμε να κρυώσει και τον ξεψαχνίζουμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ψάρι μαζί με τα λαχανικά. Προσθέτουμε 150 γρ μαγιονέζα, χυμό λεμόνι, λίγο χοντρό αλάτι, πιπέρι και τα αρωματικά.
Τοποθετούμε τη σαλάτα σε ένα δίσκο και της δίνουμε σχήμα ψαριού. Τοποθετούμε από πάνω μαγιονέζα και στολίζουμε.
Υλικά
1 Μπακαλιάρο γύρω στα 2 κιλά (τα λέπια, τα εντόσθια και τα βράγχια καθαρισμένα)
400 ml ζωμό ψαριού
550 gr μαγιονέζα
2 καρότα τριμμένα
1 πατάτα μέτρια βρασμένη και κομμένη σε μικρά κυβάκια
150 gr αρακά ψιλό
100 gr καλαμπόκι
Σιμπουλετ ψιλοκομμένο
Μάραθο ψιλοκομμένο
Χυμό λεμόνι