Υλικά
1 αγγούρι με τη φλούδα του
2 καρότα
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
2 κ.σ. μαγιονέζα σπιτική ή εμπορίου
3 κ.σ. ξίδι από κρασί
3/4 κούπας ελαιόλαδο αλάτι
Εκτέλεση
1. Αρχίζετε πλένοντας το αγγούρι με τη φλούδα του. Στη συνέχεια το τρίβετε σε χοντρό τρίφτη, μέσα σε ένα άνετο μπωλ. Το πασπαλίζετε με αλάτι, και το αφήνετε για ενα δεκάλεπτο να βγάλει τα νερά του. Κατόπιν, το στύβετε με τα χέρια, να φύγουν τα πολλά υγρά και να στραγγίσει καλά. Το ρίχνετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
2. Καθαρίζετε τα καρότα και τα τρίβετε και αυτά σε χοντρό τρίφτη. Τα προσθέτετε στη σαλατιέρα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε με κουτάλι για να δέσουν όλα καλά. Αλατίζετε και σερβίρετε, είτε απευθείας, είτε βάζοντάς τη λίγο στο ψυγείο για να είναι ακόμα πιο δροσερή.
*Tips
Τρώγεται πολύ άνετα και σκέτη, σαν κάτι ελαφρύ και διαιτητικό, όμως συνοδεύει εξαιρετικά ψητό κρέας, μπιφτέκια, κεφτεδάκια κλπ
Πηγή:queen.gr