Καταιγισμό πλειστηριασμών, φόρων, ιδιωτικοποιήσεων και μειώσεις στις συντάξεις επιφέρουν οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση στο χθεσινό Eurogroup, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επόμενη δόση.

Σύμφωνα με την έκθεση συμμόρφωσης που διέρρευσε στο χθεσινό Eurogroup, η Αθήνα μέσα στο 2018 θα πρέπει να προχωρήσει σε 10.000 πλειστηριασμούς ακινήτων και σε 40 χιλιάδες ετησίως έως το 2021 , ενώ οι όροι της συμμόρφωσης απαιτούν την υπό προϋποθέσεις εφαρμογή του μέτρου της μείωσης του αφορολογήτου από τα περίπου 8.700 ευρώ στα 5.700 ευρώ, ένα χρόνο νωρίτερα ( δηλαδή από το 2019) στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η Ελλάδα δεν πιάνει τους στόχους για 3,5% πλεόνασμα τον επόμενο χρόνο. για τους επόμενους μήνες η Ελλάδα δεσμεύτηκε μεταξύ άλλων για έσοδα από αποκρατικοποιήσεις ύψους 1 δισ ευρώ, καθώς και για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και αύξηση του ΕΝΦΙΑ, εφόσον από την αναπροσαρμογή προκύψει μείωση κρατικών εσόδων.

Η επικαιροποιημένη έκθεση συμμόρφωσης αναφέρει πως τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα έχουν αξιολογήσει ότι από τις 110 προαπαιτούμενες ενέργειες, οι 95 θεωρούνται ως εκπληρωμένες, δηλαδή έχουν εγκριθεί από τις αρχές και έχουν επαληθευθεί ότι είναι σύμφωνες με τις δεσμεύσεις του προγράμματος και εκκρεμούν ακόμα 15 δράσεις, για τις οποίες όπως αναφέρεται στην έκθεση
«οι ελληνικές αρχές ανέλαβαν τη δέσμευση να εφαρμόσουν τις ενέργειες αυτές εν ευθέτω χρόνω πριν από το Eurogroup στις 19 Φεβρουαρίου 2018». Τον Απρίλιο θα εγκριθεί και το υπόλοιπο μέρος της δόσης, ύψους 1 δισ. ευρώ εφόσον προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί. Και στη συνέχεια έρχονται τα 88 προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης.

Τα νέα προαπαιτούμενα
Τα 88 νέα προαπαιτούμενα που θα πρέπει να υλοποιήσουν οι ελληνικές αρχές από το Φεβρουάριο έως το τέλος Ιουνίου 2018 αφορούν:

-Αφορολόγητο: Τον Μάιο θα αποφασιστεί αν η μείωση του αφορολόγητου ορίου ισχύσει το 2019 αντί του 2020, εφόσον το ΔΝΤ σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τις ελληνικές Αρχές καταλήξει ότι δεν επιτυγχάνεται ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2019.

-ΕΝΦΙΑ: Τον Μάιο του 2018, η ελληνική κυβέρνηση θα ψηφίσει την προσαρμογή των συντελεστών φόρου του ΕΝΦΙΑ και τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, αν χρειαστεί, προκειμένου να εκδοθούν τα εκκαθαριστικά τον Αύγουστο χωρίς μεταβολή στους βεβαιωμένους φόρους σε σχέση με φέτος.

–Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για οφειλές στο Δημόσιο από την 1η Μαΐου.

-Συντάξεις: Επανυπολογισμός όλων των συντάξεων μέχρι τα μέσα Μαρτίου για να γίνουν οι μειώσεις το 2019.

-ΕΚΑΣ: Μέχρι τον Ιούνιο θα πρέπει να εκδοθεί η υπουργική απόφαση για τις νέες περικοπές στο ΕΚΑΣ του 2019.

-ΦΠΑ στα νησιά: Τέλος Ιουνίου, κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα υπόλοιπα πέντε νησιά του Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως, Λέρος).

–Είσπραξη ληξιπρόθεσμων: Προμήθεια τον Φεβρουάριο λογισμικού που επιτρέπει την περαιτέρω αυτοματοποίηση της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

-Ιδιωτικοποιήσεις: Έως τον Μάρτιο να έχουν ξεκινήσει οι διαγωνισμοί πώλησης για ΔΕΠΑ (65%), ΕΛΠΕ (35%), ΔΑΑ (30%), ΟΤΕ (5%). Έως τον Ιούνιο, η πώληση του 17% της ΔΕΗ.

-Νέες συντάξεις: Τον Απρίλιο θα πρέπει να έχει γίνει η επεξεργασία όλων των αιτήσεων κύριας συνταξιοδότησης που υποβλήθηκαν το 2016, να ολοκληρωθεί η επεξεργασία του 30% των αιτήσεων συνταξιοδοτήσεων που υποβλήθηκαν το 2017 και 13.800 αιτήσεων επικουρικών συντάξεων που υποβλήθηκαν από 1/1/2015 έως 31/12/2016.

-Αγορά εργασίας: Τον Μάρτιο, ύστερα από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους και σε συμφωνία με τους θεσμούς, η κυβέρνηση θα αναπτύξει έναν αξιόπιστο διοικητικό μηχανισμό που θα αξιολογεί την αντιπροσωπευτικότητα στις διαπραγματεύσεις για τις κλαδικές συμβάσεις.

-Αδήλωτη εργασία: Μέχρι τον Μάιο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διασύνδεση των ηλεκτρονικών συστημάτων του υπουργείου Εργασίας, του υπουργείου Οικονομικών, των ΣΕΠΕ, ΟΑΕΔ, ΕΦΚΑ και της Ελληνικής Αστυνομίας για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών.

-Φάρμακα: Νέο δελτίο τιμών φαρμάκων μέχρι τον Μάιο, με στόχο τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.

-ΔΕΗ: Τον Φεβρουάριο ο νόμος για τις προς πώληση μονάδες της ΔΕΗ. Νωρίτερα η κυβέρνηση στέλνει την τελική δεσμευτική συμφωνία για τις προς πώληση μονάδες στην Κομισιόν. Επιπλέον μέτρα για την είσπραξη των ανεξόφλητων λογαριασμών.

-Ναυτιλία:Τον Μάρτιο του 2018 θα πρέπει να αναθεωρηθεί το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για τη ναυτιλία, υπό το φως των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube